Madalya mesaisi başladı

Güncelleme Tarihi:

Madalya mesaisi başladı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2015 01:06

Ankara’da kampa giren kadın halterciler, Kasım’da yapılacak Dünya Şampiyonası’na hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Türkiye Kadın Halter Milli Takımı, Kasım’da ayında yapılacak Dünya Şampiyonası için hazırlıklarına 7 ay önceden başladı.
Hazırlanan kamp programı 4 ayrı etaptan oluşuyor. Birinci etap kamp çalışmalarını sürdüren milli sporcular, 10 Kasım tarihine kadar hazırlıklarını Ankara’daki, Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi’nde (TOHM) sürdürecek.
Kadın Halter Milli Takım Antrenörü Talat Ünlü, A Milli Takım’da tecrübeli sporcuların yanı sıra gençler ve yıldızlardan haltercilerin de bulunduğunu, bunların uyum süreçlerini olumlu bir şekilde tamamlamak istediklerini ifade etti.
Kampın her aşamasının yüklemeli geçmeyeceğine dikkati çeken Ünlü, “Kampı erken açtık çünkü takıma yeni monte ettiğimiz sporcuların uyum süreci var. Uzun dönemli kamp hem sporcuyu, hem de antrenörleri sıkıntıya sokabilir. Önümüzde Dünya şampiyonası var. Bu aynı zamanda 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nın kota müsabakası. Bizim açımızdan önemli bir müsabaka” diye konuştu.
Kamp süresince genç sporcuları tam anlamıyla üst seviyede göremediklerini anlatan Ünlü, “Güç geliştirme, teknik çalışma, eksiklerin giderilmesi birkaç günde olacak değil. TOHM, tesis, antrenman salonu, konaklama, beslenme ve diğer aktivite açısından sıkıcı değil” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!