Lozan Barışı 85 yaşında

Güncelleme Tarihi:

Lozan Barışı 85 yaşında
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2008 00:00

Türkiye Cumhuriyeti tarihinin önemli kilometre taşlarından biri olan Lozan Barışı’nın 85.yıldönümü kutlamaları Pembe Köşk’te düzenlenen bir toplantıda açıklandı.

Çankaya Belediyesi, İnönü Vakfı ve 14 Nisan Çalışma Grubu, Lozan Barış Antlaşması’nın 85’inci yılı nedeniyle Pembe Köşk’te bir basın açıklaması yaptı. Lozan Barış Zaferi ve Tam bağımsızlık Haftası Kutlama Programı’nın açılışı da yapılan açıklamalarda Lozan Barış Antlaşması’nın önemi üzerinde duruldu.

Lozan Barış Zaferi ve Tam Bağımsızlık Haftası, çeşitli etkinliklerle kutlanacak. İlk olarak 22 Temmuz Salı günü Salı gübü Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde "Lozan Barış Antlaşması Işığında Bağımsızlık Mücadelesi" başlıklı bir panel düzenlenecek. 24 Temmuz Perşembe günü ise saat 10.30’da Anıtkabir ziyaretinin ardından, saat 20.00’da Lozan Barış Şenliği Anıtpark’ta yapılacak.

Haftanın son etkinlikleri ise 26 Temmuz Cumartesi günü yapılacak. İlk etkinlik Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde "Lozan Barış Antlaşması Işığında Bugünün Sorumlulukları" başlıklı panel olurken, ikinci etkinlik ise Çankaya Belediyesi Ahlatlıbel Teslisleri’nde "Lozan Barış Antlaşması Görsel Sunumu" olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!