Lokumcu anısına belgesel galası

Güncelleme Tarihi:

Lokumcu anısına belgesel galası
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2011 00:00

Çankaya’da HES karşıtı mücadeleleri anlatan “Sudaki Suretler” isimli belgeselin galası yapıldı. Gala, Hopa’daki olaylarda yaşamını yitiren Metim Lokumcu anısına gerçekleştirildi.

HES karşıtı mücadeleleri anlatan “Sudaki Suretler” isimli belgeselin galası, Hopa’daki olaylar sırasında geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Metin Lokumcu anısına gerçekleştirildi.

Yapımcılığını İMO ve Renas Yapım’ın birlikte üstlendiği belgeselin galası İMO Teoman Öztürk Salonu’nda yapıldı.

Açılış programında bir konuşma yapan Çankaya Belediye Başkanı Tanık, doğanın para-kar döngüsüne mahkum edildiğini ve buna karşı çıkanların herkesin geleceğini koruduğunu söyledi.

Tanık, Metin Lokumcu’nun da bu insanlardan biri olduğunu ve mücadelesinin saygıyı hak ettiğini ifade etti.

Filmin yönetmeni Erkal Tülek, Metin Lokumcu’nun ölümünü protesto ederken gözaltına alınan ve tutuklanan Ozan Gündoğdu’nun gönderdiği mektubu okudu.

Belgesel için gittikleri her yerde gördüklerinin ayrı birer direniş deneyimi olduğunu dile getiren Tülek, buna karşın çok büyük bir ortak payda bulunduğunu ifade etti. HES bölgesi sakinlerinin büyük çoğunluğunun azim ve inançla yaşamlarını savunduğunu kaydeden Tülek, belgeseli bu mücadeleye küçük bir katkı olması niyetiyle yaptıklarını söyledi.

Renas Yapım adına konuşan Özgür Tüfekçi de ülkenin güneyinden kuzeyine, doğusundan batısına nerede bir HES inşaatı ve ona karşı çıkanlar varsa oralardan görüntüler içeren belgesel için film ekibinin yaklaşık 12 bin kilometre yol yaptığını anlattı. Tüfekçi, büyük özverilerle çekilen belgeselin asıl olarak HES’lere direnenlere ait olduğunu belirtti.

Konuşmalardan sonra izlenen belgeselin ardından film ekibi izleyicilerin sorularını yanıtladı. Söz alanların belgeselin yaygın dağıtılması gerektiği tespitine katıldığını kaydeden Yönetmen Erkal Tülek, İMO’nun belgeseli ücretsiz olarak dağıtacağı bilgisini verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!