Liselilerden Anadolu motifleri defilesi

Güncelleme Tarihi:

Liselilerden Anadolu motifleri defilesi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2013 00:00

Anadolu motifleriyle hazırladıkları 35 kıyafeti izleyicilere “El Emeği Göz Nuru” defilesiyle tanıtan Kalaba Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Keçiörenlilerden tam not aldı.

Haberin Devamı

Kalaba Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri, “Anadolu” temasıyla hazırladıkları kıyafetleri “El Emeği Göz Nuru” defilesiyle tanıttı. Keçiören Halil İbrahim Sofrası’nda gerçekleştirilen defilede, Anadolu’nun 7 farklı bölgesinden esintiler taşıyan 35 kıyafet, izleyicilerin beğenisine sunuldu. Katılımcıların büyük beğenisini kazanan defilede kıyafetleri, podyuma çıkan okulun öğrencileri sergiledi.

TÜM OKUL KATKIDA BULUNDU

Okulun giyim öğretmeni Meral Berrin Çelikhan’ın hayata geçirdiği ve grafik öğretmeni Zuhal Derya Arslan’ın da çizimlerine katkıda bulunduğu defile hakkında konuşan Çelikhan, Anadolu’nun yöresel kumaşlarının günümüz hanımlarının moda çizgisi ile buluştuğu bu projenin hayata geçirilmesinde Kalaba Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğretmenleri ve öğrencilerinin büyük payı olduğunu söyleyerek şöyle konuştu:

Haberin Devamı

ANADOLU’DAN ESİNTİLER

“Yaklaşık 1 yıl boyunca el emeği ve göz nuruyla hazırlayıp gerçekleştirdiğmiz bu defilede Anadolu’nun her karış toprağından esintiler bulunuyor. Ege’nin samimi, Karadeniz’in çalışkan, İç Anadolu’nun memleketi kucaklayan, Doğu Anadolu’nun ve Güney Doğu Anadolu’nun misafirperver ve Marmara’nın hanımefendilerini bu gün defilemizde misafir oldu. Defilemizde büyük ustalıkla dokunan yöresel kumaşlar, makas ve iğnelerin ahengiyle görsel bir şölen sundu.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!