Kwabena Owusu’ya 3 maç ceza geldi

Güncelleme Tarihi:

Kwabena Owusu’ya 3 maç ceza geldi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2022 14:00

Sarı-lacivertli ekibin, Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu’na yapacağı itirazın ardından sonuç değişmezse, tecrübeli futbolcu; Adanaspor, Altınordu ve Balıkesirspor karşılaşmalarında takımdaki yerini alamayacak.

Haberin Devamı

Spor Toto 1. Lig’in 60 puanlı lideri MKE Ankaragücü, yarın sahasında oynayacağı Adanaspor maçı hazırlıklarını sürdürürken, Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’ndan (PFDK) Kwabena Owusu ile ilgili çıkan karar, yönetim ve teknik kadronun moralini bozdu.
Kurul, Bereket Sigorta Ümraniyespor maçının ilk yarısının son anlarında kırmızı kart görerek oyun dışı kalan Ankaragücü’nün forvet oyuncusu Kwabena Owusu’ya 3 maç ceza verdi. Owusu, çift sarı kart sonrası gelen kırmızı karttan dolayı 1, oyundan atıldıktan sonra maçın hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle de 2 olmak üzere, toplam 3 maç ceza aldı. Kurul, oyuncuya ayrıca 4 bin 500 TL para cezası verdi. Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun kararı oy çokluğu ile aldığının altı çizildi.
Owusu ile ilgili alınan karar değişmezse, oyuncu; Adanaspor, Altınordu ve Balıkesirspor maçlarında forma giyemeyecek.
Owusu, sezonun ilk yarısındaki Bereket Sigorta Ümraniyespor maçı sonrasında sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım nedeni ile PFDK’dan 2 maç ceza almış, Adanaspor ve Altınordu maçlarında görev yapamamıştı. Sarı-lacivertliler, deplasmanda oynadığı 2 müsabakayı da kaybetmişti.
Başkent temsilcisinde cezalı olan kaptan Erdem Özgenç de Adanaspor maçında takımdaki yerini alamayacak.

ANKARAGÜCÜ KONUYU TAHKİME GÖTÜRECEK

Ankaragücü, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun (PFDK) Kwabena Owusu’ya verdiği 3 maçlık cezaya itiraz edecek.
Kulüp Başkanı Faruk Koca, Tahkim Kurulu’nun, Bereket Sigorta Ümraniyespor maçında yaşananların geneline bakıp hakkaniyetli bir karar vereceğine inandıklarını, aksi takdirde bunun Türk spor tarihine kara bir leke olarak geçeceğini ileri sürdü.
Koca, Ümraniyespor maçında hakem hataları nedeniyle mağduriyet yaşadıklarını herkesin söylediğini belirterek, “Owusu’nun ilk hareketi sarı kart değildi. İkincisine itiraz etmem. Ancak, Ümraniyespor’dan 2 futbolcunun kımızı kart görmesi gerekiyordu” ifadelerini kullandı.
Pozitif ayrımcılık istemediklerini ifade eden Koca, “Hakemler adil olsun. Çünkü şaibe ile gelecek başarıyı istemeyiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

İÇERDEKİ 2 MÜSABAKA BELİRLEYİCİ OLACAK

Haberin Devamı

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, iç sahada oynayacakları Adanaspor ve Altınordu maçlarında kaza yaşamamaları halinde Balıkesirspor maçında şampiyonluklarını ilan edebileceklerini söyledi.
Zirve yarışı ve kümede kalma mücadelesi veren takım sayısını çok olması nedeniyle tüm maçların final havasında geçtiğini ifade eden Koca, son 3 haftada 7 puan kaybettiklerini hatırlatıp, şöyle konuştu:
“Bu süreçte, 2 beraberlik alıp bir kez de yenildik. 8 takım play-off, 8 takım da düşme potasında. O nedenle herkes can havliyle mücadele ediyor. Süper Lig’de düşme kalkarsa sezon hayli uzuyor. Daha önce 20-21 takımla zorlandı. Ancak düşme kalkarsa da saygı duyarım.”

CAMİA BU DURUMU KALDIRAMIYOR

“Biraz ilkeler ve prensipler üzerinde ısrar ettik. Kadro yapılanmasını sezon başlamadan yaptık. Devre arasında da kadroya takviye yapmadık. Şampiyonluğa oynayacak tecrübeli bir ekip kurduk. Daha genç bir ekiple ileriye dönük takım oluşturabilirdik ancak alt ligde olmayı camiamız kaldıramıyor. Pahalı değil fakat iyi ve tecrübeli bir kadro kurduk. İstenilen oyunu oynayan değil ama istenen sonucu alan takım oluşturduk. 10 futbolcu, Süper Lig ve 1. Lig’de kaptanlık yapmış. Biz bunları bir arada tutup, başarıyı yakaladık. Sezon başında bir toplantı yapıp, bu takımın patronu hoca, kulübün patronu da benim dedim. Bu konuda taviz vermedik. Sonuçta da başarı geldi. Kalan 6 maçın 5’in Ankara’da oynayacağız. Sadece Balıkesirspor deplasmanı var. Adanaspor ve Altınordu maçlarında kaza yaşamazsak, şampiyonluğumuzu Balıkesirspor maçında ilan ederiz.”

ALTYAPIYA YATIRIM YAPILMIYOR

“Yabancı oyuncuya karşı değilim. Ancak Ankaragücü’nün de içinde olduğu kulüpler altyapıya yatırım yapmıyor. Yabancı futbolcu ile oynayınca kendi insanını yetiştirmede zaafa düşüyor. Teknik kadro yabancı olabilir. Yabancı futbolcuya harcanacak paranın altyapıya harcanmasını ilke olarak savunuyorum. 19 Mayıs Stadı, Ankaragücü’nün mabedi idi. Bizim camiamız Eryaman Stadı’na ısınamadı. Eryaman’da 10 bin seyirci ortalaması ile oynuyoruz. 19 Mayıs Stadı olsa, 25 bin 30 bine oynarız. 19 Mayıs Stadı’nın temelinin atılması için elimizden geleni yapıyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!