Kuyruğun sonu gelmiyor Tuzluçayır ring istiyor

Güncelleme Tarihi:

Kuyruğun sonu gelmiyor Tuzluçayır ring istiyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2022 15:22

Kentini yaşayan gazete Hürriyet Ankara’da, söz muhtarlarda...‘MAHALLENİN NABZI’ yazı dizimizde muhtarlar, mahalleleriyle ilgili ‘öneri, talep ve şikâyetleri’ aktarıyor. Bu haftaki durağımız Mamak-Tuzluçayır Mahallesi...

Haberin Devamı

Mamak-Tuzluçayır Mahallesi muhtarı Zülfikar Odabaşı, mahallenin en büyük sorununun ulaşım olduğuna dikkat çekti ve “Otobüs kuyruğumuzun sonu gelmiyor, en azından mesai saatlerinde ring uygulaması devreye sokulsun” dedi. Mahalle sakinlerinin Dikimevi-Natoyolu Metrosu’nu dört gözle beklediğini de belirten Odabaşı, sorun ve taleplerini şöyle sıraladı.

Kuyruğun sonu gelmiyor Tuzluçayır ring istiyor

ULAŞIM, YOĞUNLUĞU KALDIRMIYOR

“Tuzluçayır Mahallesi 12 bin nüfusuyla oldukça eski bir mahalle. Zamanında gecekonduların yoğunlukta olduğu bir mahalleymiş. Köyden kente göçün başlamasıyla birlikte mahallemiz birçok ilden göç aldı. Mamak geneli ve özellikle Tuzluçayır, hizmet sektöründe çalışanların yoğun olduğu bir yer. Dolayısıyla bizim en büyük problemimiz ulaşım. Mamak, doğuya doğru genişlediği için nüfus yoğunluğu arttı. Tuzluçayır’a gelen otobüsler, Mamak’ta bulunan diğer mahalleleri dolandığı için genellikle dolu geliyor. Özellikle mesai başlangıç ve bitiş saatlerinde yoğunluk iki katına çıkıyor. Eskiden Tuzluçayır göbekte ring uygulaması vardı. Tekrardan yine Tuzluçayır’ın meydanından başlayacak şekilde özellikle mesai saatlerinde ring uygulaması başlatılabilir. Böylece biraz olsun yoğunluk azalabilir. Ama ulaşım sorunumuzu çözecek ve mahalle sakinlerine nefes aldıracak tek şey şu an için metro. Yıllardır süregelen bir metro talebimiz vardı. Dört gözle, projenin tamamlanıp hayata geçmesini bekliyoruz.”

Haberin Devamı

Kuyruğun sonu gelmiyor Tuzluçayır ring istiyor

ASFALT ÇALIŞMALARI HIZLANDIRILSIN

“Tuzluçayır’da ani su baskınları ve sel felaketi çok yaşanmasa da altyapımızın yeteri kadar iyi olmadığı kanaatindeyim. Ani yağışlarda bazen kotta bulunan daireleri su basıyor. Mazgal sayısı arttırılabilir. Özellikle yaz aylarında mahalle sakinlerini rahatsız eden kötü bir koku oluyor. Bu sorunlara yönelik gerekli çalışmalar yapılabilir. Altyapının haricinde asfalt serimiyle ilgili taleplerimiz de bulunmakta. Şu ana kadar yaklaşık 10 sokağımıza asfalt çalışması yapıldı fakat geriye kalanların da 2023’te tamamlanacağı söyleniyor. Bizim talebimiz daha kısa bir sürede çalışmalara başlanılması. Örneğin Abidin Aktaş Caddesi hem nüfusun hem de esnafın en yoğun olduğu yer, 596’ncı Sokak’ta da hastane bulunduğu için trafik akışı fazla. Ambulansın gidip geldiği bir nokta, bu yüzden asfalt çalışmasının bir an evvel başlaması bizim için oldukça önemli.”

Haberin Devamı

Kuyruğun sonu gelmiyor Tuzluçayır ring istiyor

KÜLTÜREL ALANLAR ARTTIRILABİLİR

“Mahallemizde kamusal alan sayısı yetersiz. Tuzluçayır’da hizmet verecek bir PTT’ye ihtiyacımız var çünkü mahalle sakinlerimizin çoğu belli bir yaşın üzerinde ve başka bir yere gidemiyorlar. Bankalar da aynı şekilde. Mahallemizde kreş de bulunmuyor. Çalışan aileler, çocuklarını evlerinin yakınlarında olan bir kreşe bırakmak istiyor. Tuzluçayır, oldukça sosyal bir mahalle. Özellikle mahalle sakini kadınlarımız üretmeyi ve hayatın içinde aktif bir biçimde yer almayı çok seviyor fakat onların çeşitli kurslara gideceği bir yer yok. Mahallemizde bir aile yaşam merkezi ya da çeşitli kursların verildiği bir merkezin olmasını çok isterdik. Belki 300’üncü Sokak’ta bulunan Şehit Zahit Çelik Parkı’nın uygun olan bir köşesine mahalle konağı yapılarak kursların verilebileceği bir alan oluşturulabilir.”

Haberin Devamı

Kuyruğun sonu gelmiyor Tuzluçayır ring istiyor

SORUN DA KORKU DA BÜYÜYOR

Tuzluçayır’da son zamanlarda sayıları giderek artan sokak köpeklerine de dikkat çeken muhtar Odabaşı, “Hayvansever bir mahalleyiz fakat son zamanlarda sayıca çoğalan sokak köpekleri özellikle çocuğu olan mahalle sakinlerini tedirgin etmekte. Sayı giderek fazlalaşıyor. Saldırıya uğrayan mahalle sakinlerimiz de oldu. Belediye ekipleri, gerekli çalışmaları gerçekleştiriyor kısırlaştırma ve takibi yapılıyor fakat bu sorunun sadece yerel yönetimlerle çözüleceğini düşünmüyorum. Kısırlaştırma seferberliğinin ortaklaşa bir çalışma yapılarak yürütülmesi gerekiyor. İş birliği içerisinde, hem insanların hem de sokaktaki can dostlarımızın iyilik halini gözeterek ortaklaşa bir kısırlaştırma politikası yürütülebilir” çağrısında bulundu.

Haberin Devamı

Kuyruğun sonu gelmiyor Tuzluçayır ring istiyor

 Mahalle sakinleri de gün boyu dolu gelen otobüslere binmekte zorluk çektiklerini dile getirerek soruna en kısa sürede çözüm getirilmesini talep ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!