Kuveyt’ten opera resitali

Güncelleme Tarihi:

Kuveyt’ten opera resitali
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2018 15:09

Kuveyt’in Ankara Büyükelçiliği tarafından düzenlenen ve altı ay sürecek ‘Kuveyt Kültürel Mevsimi’ kapsamında, Opera Sahnesi ve Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) Konser Salonu’nda iki gün üst üste opera resitali verildi.

Haberin Devamı

İki gün iki farklı sahnede gerçekleşen opera resitaline çok sayıda büyükelçi, yabancı misyon temsilcileri, sanatsever ve davetli katıldı. Etkinliklerin ev sahipliğini Kuveyt’in Ankara Büyükelçisi Gassan Yusuf Abdulbari el-Zevavi ve eşi Shaikha Al Thaqeb üstlendi. Büyükelçi Zevavi, konuşmasında, “Diplomasinin gelişiminin müziğin yaratıcılığı ile doğrudan orantılı ve insanların kalbi ve ruhu ile iletişim içinde olduğuna inanıyorum” ifadelerini kullandı. Bir melodinin insanların kalbine ulaşma konusunda bir büyükelçiden daha etkili olabileceğine dikkati çeken Gassan Yusuf Abdulbari el-Zevavi, resitalin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese müteşekkir olduğunu belirtti.

İLK BÖLÜMDE ARYALAR

İki bölümden oluşan resitalin ilk bölümünde, Kuveytli opera sanatçıları Amani El Hacci ve Abdullah Fahad Al Maraci ile piyanist Hulud Muhammed Abdülselam, Avrupalı opera bestecilerinin eserlerini seslendirdi. Resitalin ikinci bölümünde de Kuveytli bestekar ve opera şefi Ahmed Hamdan El Harbi ve orkestrası, Harbi’nin bestelediği eserlerden oluşan bir dinleti sundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!