Kusunlar’da yokluk ve zorluk

Güncelleme Tarihi:

Kusunlar’da yokluk ve zorluk
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2015 01:05

Ankara Hürriyet’in daha önce “Taşıma suyla toplu konut”, “Doğalgaz isyanı” ve “Kusunlar’da çevre felaketi” manşetleriyle gündeme taşıdığı Mamak Kusunlar’daki TOKİ Konutları’nda yaşanan sorunlar devam ediyor.

Haberin Devamı

TOKİ sakinleri, ulaşım, ısınma ve sağlık hizmetlerinden yararlanamadıklarını belirterek, “Buraya taşınalı yaklaşık 2 yıl oldu ancak sorunların çözümünde bir arpa boyu yol bile katedilmedi” diye tepki gösteriyor. Kusunlar’daki TOKİ Konutları’nda doğalgaz kullanılamadığına vurgu yapan vatandaşlar, binalara doğalgaz tesisatı bağlantısı yapılması için imza kampanyası başlattı. Her daireden bin 100 TL doğalgaz parası istendiğine dikkat çeken TOKİ sakinleri, “Evleri doğalgazlı diye aldık ama bağlantı yapmak için halen para istiyorlar. Kazan değişimini de bize yaptırmak istiyorlar buradaki insanlar alt gelir gurubu, ev sahibi olduk ama sıkıntı içerisindeyiz” diyor.
Bölgedeki diğer sıkıntılar ise şöyle: “Market sayısı yeterli değil. Ulaşım konusunda da halen büyük sıkıntılar var. Otobüsler saat başında bir geliyor. TOKİ’de inşa edilen sağlık ocağında doktor yok. Sağlık ocağı da atıl durumda. 10 bin kişinin sağlığı Allah’a emanet.”

Haberin Devamı

DOKTORUN GELMESİNİ BEKLİYORUZ

Ankara Hürriyet’e konuşan Zirvekent Mahallesi Muhtarı Mustafa Köşkeroğlu, vatandaşların şikayetçi olduğu ulaşım, ısınma ve sağlık konusunda çalışmaların devam ettiğini söyledi.
Doğalgaz gelmesi için ihale sürecinin başladığını ifade eden Köşkeroğlu, binalarda tesisat olmadığını ve ihale sürecinden sonra doğalgaz geleceğini kaydetti. Köşkeroğlu, bölgede market sorunu olduğunu da belirterek, “Tek market konutlara yetmiyor. Büyükşehir Belediyesi ile görüştük, 3 büfe tahsis edecek” dedi. Sağlık ocağı hakkında da konuşan Köşkeroğlu, “Belediye sağlık ocağını yaptı ancak 1 doktor tahsis ettikleri için doktorlar burayı tercih etmiyor. 2 kontenjan açıldı. Sağlık Bakanlığı’nın atayacağı doktorun gelmesini bekliyoruz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!