Kusunlar’da çardak krizi

Güncelleme Tarihi:

Kusunlar’da çardak krizi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2015 14:46

Kusunlar TOKİ Konutları’nda bulunan çardak masalarının emekliler okey oynadığı için söküldüğü iddia edildi. Parkın yerleşim alanının dışında olduğuna dikkat çeken emekliler, duruma tepki göstererek, “Kahvehane vardı da biz mi gitmedik?” dedi. Mamak Belediyesi ise masaların şikayet üzerine kaldırıldığını açıkladı.

Haberin Devamı

Mamak Zirvekent Mahallesi’nde bulunan Kusunlar TOKİ Konutları’nda ilginç bir olay yaşandı. Konutlarda yaşayan emekli vatandaşlar, pazar alanının hemen yanında bulunan parktaki çardak masalarının okey oynadıkları için söküldüğünü iddia etti. Masalar sökülmeden önce de muhtar imzasıyla “Çardakta oyun oynamak, içki içmek yasaktır. Aksi davranışta masalar ve çardak sökülecektir” şeklinde bir uyarı yazısı asıldığı ortaya çıktı. Hiçbir sosyal yaşantılarının olmadığına dikkat çeken emekliler, duruma tepki gösterdi. “Muhtar ve belediye bizi cezalandırdı” diyen emeklilerden Rıfat Yılmazer şöyle konuştu:

HALKA AÇIK PARK

“Park dört ay önce yapıldı. Pazarın yanında sitelerden de uzak bir park burası. Sonuçta halka açık park. Benim yaşım 55, arkadaşların içerisinde en genci benim. Hepsi emekli ve yaşlı insanlar. Evlerde sıkılıyoruz. Emekliler olarak hiçbir sosyal yaşantımız yok. 10 binden fazla kişi yaşıyor burada. Emekliler olarak bir araya gelip kendi aramızda okey oynuyorduk. Halka açık olan bir alanda okey oynamak yasak mı? Bu kumar değil, eğlencesine oyun oynuyoruz. Durumumuz belli cebimizde para yok. Vakit geçirmek için kendi aramızda bir okey keyfimiz vardı. Onu da çardaklardaki masaları kaldırarak yok ettiler.

DÖNÜŞÜM YÜZÜNDEN SIKIŞTIK

Haberin Devamı

Mahallede bir tane kahvehane yok. Kahvehane vardı da biz mi gitmedik? Bu parkı sadece biz kullanmıyoruz. Aileler buraya gelip, masalarda oturup çay içip, sohbet ediyorlardı. Onlar da mağdur oldu. Bir an önce masalarımızın geri yerine konulmasını istiyoruz. Okey oynanıyor diye böyle bir gerekçeyle masalar kaldırılır mı? Buraya muhtar bir yazı asmıştı ,Oyun oynamak ve içki içmek yasaktır’ diye. İçki olayı da yok. Muhtar ve belediye bizi cezalandırdı. Okey oynadık diye böyle bir durumun olması çok saçma. Zaten kentsel dönüşümün ardından şehrin en uzak yerine gönderildik. Kafes gibi sıkıştık kaldık. Bir de böyle yaptırımların olması iyice usandırdı.”

‘ŞİKAYET ÜZERİNE BİZ KALDIRILDIK’

Mahallelinin kendisini suçlamasını kabul etmeyen Zirvekent Mahallesi Muhtarı Mustafa Köşkeroğlu ise masaların diğer vatandaşların şikâyetleri üzerine belediye tarafından kaldırıldığını söyledi. Masaların şikayet üzerine kaldırıldığını belirten Mamak Belediyesi yetkilileri ise, “Bize özellikle kadınlardan ve mahalleliden çok sayıda şikayet geldiği için sadece çardaklardaki masaları kaldırdık. Mahalleli ‘Biz oraya dinlenmeye gidiyoruz. Akşamları oturmak istediğimizde küfür, bağırma, çağırma, okey oynama oluyor’ diyerek devamlı şikayette bulunuyordu. Halka açık bir yerde okey oynanmaz. Biz de kaldırdık. Vatandaş şikayet ettiğinde kaldırmamış olsaydık daha büyük sıkıntı olur. Parklarda okey, kağıt benzeri oyunlar oynamak yasak” açıklamasını yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!