Kuş gibi hafifledim

Güncelleme Tarihi:

Kuş gibi hafifledim
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2017 16:53

Bolu’da şişkinlik şikayetiyle hastaneye başvuran 71 yaşındaki Cavide Şenol, ‘karnında asit var’ denilerek Ankara’ya yönlendirildi. Şenol’un Ankara’da yapılan muayenesinde ise karnında 7.4 kiloluk bir tümör olduğu anlaşıldı. Ameliyatla tümörden kurtulan Şenol, “Şimdi kuş gibi hafifledim, yeniden doğmuş gibiyim” dedi.

Haberin Devamı

Bolu’da yaşayan 71 yaşındaki Cavide Şenol, karnında hissettiği rahatsızlıklar sebebiyle doktora gitti. Bolu’da gittiği hastanede karnında asit teşhisi konulan Şenol, buradan da Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yönlendirildi. Onkoloji Hastanesi’nde yapılan tetkiklerde Şenol’un karın içini tamamıyla kaplayan bir over tümorü teşhis edildi. Yapılan tetkiklerde tümörün ameliyatla çıkarılmasına karar verildi. 

YENİDEN DOĞMUŞ GİBİYİM

Ameliyat sonrası kendini kuş gibi hafif hissettiğini kaydeden Şenol, “İki aydır rahatsızlık hissediyordum ve bu süre zarfında karnım şişmeye başladı. Karnımda hafif sızlamalar oluyordu, yürürken zorlanıyordum. Şimdi kuş gibi hafiflediğimi hissediyorum, yeniden doğmuş gibiyim. Böyle bir şeyi taşıdığıma çok şaşırdım” dedi.

Haberin Devamı

NADİREN RASTLANIYOR

Cavide Şenol’un karnındaki tümörü, Jinekolog Onkolog Dr. Haluk Dervişoğlu başkanlığındaki 3 kişilik ekip, 2.5 saatlik operasyonla çıkardı. Bu büyüklükteki vakalara nadiren rastladıklarını belirten Dr. Dervişoğlu, şunları söyledi: “Tümör karın içini tamamıyla doldurduğu için, karın içindeki organlarında fonksiyonlarını da bozuyordu. Bu son yıllarda opere ettiğimiz en büyük tümörlerdendir. Bu operasyon omentum (karın içi ön yağı), rahim, diğer yumurtalık, apendiks, karın arka zarı altındaki damarların etrafındaki lenf nodlarının da çıkarıldığı kapsamlı bir ameliyattır. Hastamız normal yaşamına tekrar dönecek ve taburcu olmaya hazırdır. Bu çeşit karnında ağrı, büyüme, barsak ve ürolojik fonksiyon bozuklukları hisseden kadınların mutlaka doktora müracaat etmeleri gerekiyor.” Türkiye’nin her yerinden onkolojik hasta aldıklarını belirten Dervişoğlu, “Bunun yanında başta Irak ve Suriye olmak üzere Türki cumhuriyetlerden de onkolojik hasta alıyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!