Güncelleme Tarihi:
IBM Türk Ankara Bölge Müdürü Metin Eskicioğlu, büyüyen pazarlarda yer almak istediklerini belirterek, bu nedenle Ankara’yı Anadolu’nun merkezine koyduklarını belirtti. Teknolojideki gelişmelere paralel olarak Ankara ofisinin de sürekli büyüdüğünü dile getiren Eskicioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
Ankara’ya teknolojik ofis
“1938 tarihinde Ankara’da kurulan ve 1960 yılında İstanbul’a taşınan IBM Türk, 74 yıldır Türkiye’de hizmet veriyor. Şu anda İstanbul merkez ofisimize ek olarak, Ankara’da bir ofis ve İzmir’de de daha küçük çapta bir ofisimiz bulunuyor. Ülke çapında daha etkili hizmetler sunmak amacıyla aynı zamanda İzmir, Denizli, Konya, Gaziantep, Manisa, Antalya, Kayseri, Kahramanmaraş, Bursa, Eskişehir ve Adana’da IBM sanal ofisleri ve ülke genelinde pek çok bilişim şirketiyle işbirliği yaptığı geniş bir IBM çözüm ortakları ağı bulunuyor. Dünyanın tüm diğer ülkelerinde olduğu gibi Türkiye’de de gerek teknolojileri gerekse de toplulukları dönüştürücü ve kalkındırıcı hizmetleriyle iyi bir örnek olmaya özen gösteriyor. ‘Küresel IBM dünyasında Türkiye’nin yeri nedir?’ sorusunun cevabı ise açık.
Anadolu ağının merkezi
Bugün 420 binin üzerinde çalışana sahip IBM ağının, varlık gösterdiği 170 ülkenin, 140’ı Türkiye’nin de aralarında bulunduğu büyüyen pazarlarda yer alıyor. Büyüyen pazarlardaki bu 140 ülke içerisinde Türkiye, IBM tarafından en önemli ilk 20 ülke arasında konumlandırılıyor. IBM’in Anadolu ağının merkezini Ankara yaptık. Kayseri, Adana, Gaziantep, Konya gibi şehirlerin aralarında bulunduğu 19 il Ankara’dan yönetiliyor. IBM için Türkiye önemli bir pazar ve bununla paralel olarak yatırımlar devam ediyor. Özellikle de Ankara ofisi devamlı büyüyor. IBM Türk’ün Ankara ekibinin ana sorumluluk alanı kamu sektörünün yanında Anadolu’daki bu illerde de büyümek olacak.
Bölgesel üstün başarı
IBM, Türkiye bilgi teknolojileri pazarının 5 sene içerisinde bölgesel bir üstün başarı örneği olacağına inanıyoruz. Bu inancı gerçeğe taşıyacak her türlü hizmetle Türkiye pazarında yer almaya devam etmeyi planlıyoruz. Marka yaratmak için bilişim teknolojilerinin sınırsız fırsatlar sunduğu bir çağda yaşıyoruz. Özellikle ‘Anadolu Kaplanları’ diye nitelendirebileceğimiz Anadolu şirketleri için de IT’nin önemi giderek artıyor. Bu anlamda, tüm Türkiye kapsamında hizmet ağımızı her geçen gün genişleterek, tüm şehilerdeki şirketlere ve kurumlara ulaştırmayı hedefliyoruz. “
Akıllı Şehir’i başlattı 2 bin 500 proje yaptı
IBM 2008 yılında daha sürdürülebilir bir dünyayı mümkün kılmaya odaklanan Akıllı Dünya ve Akıllı Şehir vizyonunu duyurduğunu belirten Eskicioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Dünyada her hafta 1 milyon kişinin şehirlere taşındığı tahmin ediliyor. Nüfus yoğunluğunun yüksek olduğu merkezler büyürken, aynı zamanda taşımacılık, sağlık hizmetleri, eğitim ve kamu güvenliği gibi hayati hizmetleri sağlayan şehir altyapıları üzerindeki talepler de artıyor. Halkın daha iyi eğitim, daha çevreci programlar, erişilebilir devlet, uygun maliyetli evler ve yaşlı nüfus için daha fazla seçenek gibi sürekli değişen talepleri diğer zorluklara ekleniyor.
Projeyle sorunlar çözülecek
Daha donanımlı, birbiriyle bağlantılı ve akıllı şehirler yaratmak karşı karşıya olduğumuz pek çok sorunu çözebilir. Doğru planlama ve analitik gibi yeni teknolojilerin bir araya gelmesi altyapıları optimize edebilir. IBM olarak ‘Akıllı Dünya’ ve ‘Akıllı Şehir’ vizyonunu duyurduğumuz 2008’den beri her boyuttaki şehir için ölçeklenebilen en iyi uygulamaları ve çözümleri içeren 2 bin 500’e yakın projeye imza attık.”