Kuru temizleme kâbus olmasın

Güncelleme Tarihi:

Kuru temizleme kâbus olmasın
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2022 15:10

Ankara Kuru Temizleyiciler Çamaşır ve Halı Yıkayıcıları Esnaf Odası (AKTEHO) Başkanı Cengiz Temel, “Kıyafetinizin deforme olmaması için kuru temizlemeye teslim etmeden önce dikkat edin” diyerek vatandaşları kayıtlı kuru temizlemecileri tercih etmesi konusunda uyardı.

Haberin Devamı

Son dönemde vatandaşlardan kayıt dışıyla ilgili çok sayıda şikâyet geldiğini belirten Temel, “İnsanların kuru temizlemeye verdiği kıyafetlerin çektiğine, renklerde akma ve bozulma yaşandığına ya da kıyafetin deforme olduğuna dair şikâyet alıyoruz. Bu tür durumların yaşanmaması ve yaşanan sorunların hızla çözümü için insanların kayıtlı kuru temizlemeleri tercih etmesi lazım. Kayıt dışı yerlerde yapılan işlemlere oda olarak bizlerin çözüm bulması mümkün değil” dedi. Cengiz Temel, başkentte yaklaşık 260 kayıtlı kuru temizlemeci olduğuna da dikkat çekerek vatandaşlara kıyafetlerini kuru temizlemeye teslim etmeden önce dikkat etmeleri gereken noktaları da sıraladı:

Kuru temizleme kâbus olmasın

Kuru temizleme kâbus olmasın


*Odamıza kayıtlı kuru temizleme dükkânlarında ‘üye logosu’ bulunuyor. Bu logo odamız tarafından kayıtlı esnafımıza veriliyor ve logonun üzerinde “Bu logo güven demektir. Logomuzun olmadığı yerlerden hizmet almayın” ibaresi yazıyor. Bu logo, iş yerlerinde vatandaşların görebileceği yerde asılı bir şekilde bulunuyor.
*Fiyat tarifesi de logonun yanında yer alıyor. İnsanlar, logo ve fiyat tarifesini görmediği iş yerine kıyafetini teslim etmesin.
*Ayrıca odamız tarafından üyelere kimlik kartı da veriliyor. Üye kimlik kartında esnafımızın mesleki bilgileri ve odaya kayıtlı olduğu tarih yer alıyor. Dolayısıyla vatandaşlar, kuru temizleme dükkânına gittiğinde ‘kimlik kartı’ da sorabilir.
*Ankara Kuru Temizleyiciler Çamaşır ve Halı Yıkayıcıları Esnaf Odası’nın hazırladığı web sitesi de https://www.akteho.org.tr/ adresi üzerinden ziyaret edilebilir. Web sitesinde, başkentte kayıtlı olan tüm kuru temizlemecilerin adres ve firma bilgisi bulunuyor. Ayrıca web sitesinde iş yerinin fotoğraf ve videolarına da ulaşılabiliyor.

Haberin Devamı

Kuru temizleme kâbus olmasın

Haberin Devamı

ELEKTRİKTE İNDİRİM BEKLENTİSİ

Oda Başkanı Cengiz Temel, son yıllarda kuru temizlemede yaşanan maliyet artışlarının esnafı ekonomik anlamda zorladığını da belirtti. Temel, kuru temizlemede maliyet artışının en çok elektrik faturası ve ham maddede yaşandığına dikkat çekerek, “Kuru temizlemecilerin kullandığı solvent bazlı bir madde var. Bu madde kuru temizlemenin ana maddesidir. Geçen yıl bir varili 400 Euro olan bu madde, bu yıl bin 100 Euro’ya çıktı. Ham maddedeki bu maliyet artışı, esnafın maliyetini de katladı. Bizim esnaf grubumuz içerisinde yer alan kuru temizleme, halı yıkama ve genel temizlik için elektrik olmazsa olmaz. Son dönemde elektrik faturalarındaki artış nedeniyle maliyetlerimiz de arttı. Bu nedenle elektrik faturalarında esnaf grubumuzu rahatlatacak bir indirim bekliyoruz” dedi.

BAKMADAN GEÇME!