Küresel Isınmaya ilk darbe Gazi’den

Güncelleme Tarihi:

Küresel Isınmaya ilk darbe Gazi’den
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2007 00:00

Ankara Hürriyet, Çevre ve Orman Bakanlığı ve ANGİAD’ın küresel ısınmaya karşı ortaklaşa başlattığı ’Ankara Isınırsa Türkiye Yanar’ isimli kampanyaya şimdi de üniversiteler kenti Ankara’nın tüm üniversitelerinden destek geldi.

Haberin Devamı

ANKARA Hürriyet, Çevre ve Orman Bakanlığı ve Ankara Genç İş Adamları Derneği’nin (ANGİAD) ortaklaşa başlattığı ’Ankara Isınırsa Türkiye Yanar’ isimli kampanyaya şimdi de üniversiteler kenti Ankara’nın tüm üniversitelerinden destek geldi.

’Ankara Isınırsa Türkiye Yanar’ kampanyasına ilk desteği veren Gazi Üniversitesi, Gölbaşı Kampüsü’nde bir ağaç dikme şenliği düzenledi. Gazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tülin Oygür, Ankara Hürriyet Haber Müdürü Levent Seğmen, ANGİAD Başkanı Birol Akman ve çok sayıda öğrenci ağaç dikme şenliğinde buluştu.

Şenliğe dönüşen ağaç dikme töreninde konuşan Gazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tülin Oygür, "Böyle bir oluşumda emeği geçen tüm kurumlara sonuna kadar destek veriyoruz. Küresel ısınmaya karşı ortak bilinci oluşturmak çok önemli" dedi.

STİL VE DURUŞ

Başkentli’nin bir stili ve duruşu olduğunun altını çizen Ankara Hürriyet Haber Müdürü Levent Seğmen şöyle konuştu:

"Çevre ve Orman Bakanlığı ve ANGİAD ile bu kampanya için yola çıktığımızda özellikle Ankara Hürriyet olarak stil ve duruşun altını çizmiştik. Kent ve çevre bilincinin bir stil ve duruş olmadan ortaya konması mümkün değil. Sadece Ankara’nın değil Türkiye’nin de en değerli üniversitelerinden olan Gazi Üniversitesi kurulduğu günden bu güne bir stil ve duruşa sahip. Bu etkinliği bu stil ve duruşun bir tekrarı ve teyidi olarak görüyoruz."

HAREKETİMİZ BÜYÜYOR

Küresel ısınmaya karşı başlattıkları hareketin her gün daha da büyümesini sevinçle izlediklerini belirten ANGİAD Başkanı Birol Akman, "Siyasi çevrelerden ve sivil toplum örgütlerinden gelen desteğin yanında şimdi de üniversitelerden destek görmemiz çok güzel" dedi.

Küresel ısınmaya karşı somut adımların atıldığını söyleyen Akman sözlerine şöyle devam etti:

"Küresel ısınma sadece insanlar için değil, tüm canlılar için çok önemli bir tehlike. Bu noktada toplumun her kesiminden aldığımız desteğe üniversitelerin de eklenmesi çok sevindirici. Gazi Üniversitesi’nin çok değerli katkılarıyla beraber çıktığımız bu yolda daha da güçlendik."

1 Mayıs’ta ODTÜ’ye

Haberin Devamı

10 Mayıs’ta Hacettepe’ye

Kampanyaya Ankara Üniversitesi, Atılım Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi, Çankaya Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, ODTÜ, TOBB ETÜ, Ufuk Üniversitesi yönetimleri de tam destek verdiklerini açıkladılar. Üniversiteler, ’Ankara Isınırsa Türkiye Yanar’ kampanyasına desteklerini, önümüzdeki günlerde düzenleyecekleri etkinliklerle sergileyecekler.

BAŞKENTLİLERE DAVET

Kampanya çerçevesinde düzenleyecekleri etkinlikleri ODTÜ ve Hacettepe Üniversitesi de açıkladı. Kampanya çerçevesinde ODTÜ 1 Mayıs’ta 14.30’da Yalıncak Bölgesi’nde büyük bir ağaç dikme şenliği düzenleyecek. Şenlik için 14.00’da Rektörlük binası önünden otobüsler kalkacak. Hacettepe Üniversitesi ise 10 Mayıs’ta ağaç şenliği düzenleyeceğini açıkladı. ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ural Akbulut ve Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tunçalp Özgen tüm Başkentlileri üniversitelerinde düzenlenecek şenliğe davet etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!