Güncelleme Tarihi:
Taze kesilmiş etin sindiriminin zor olduğuna vurgu yapan ve tatlı seçiminin de sütlü ve meyveli tercih edilmesi gerektiğini belirten Taş, şunları söyledi:
“Aşırı et ve şekerleme tüketimi mide, kalp ve bağırsak sisteminde çeşitli rahatsızlıklara yol açar. Hayvansal kaynaklı proteinlerin doymuş yağ ve kolesterol içerikleri fazla olduğundan vatandaşlarımıza, kurban etiyle birlikte sebze tüketmelerini öneriyorum. Ayrıca günde en az 2-2.5 litre su tüketilmelidir.
KAVURMA YERİNE IZGARA
Etlerin tamamı hemen tüketilemeyeceğinden saklama koşullarına mutlaka dikkat edilmelidir. Buzdolabında 1-2 gün bekletilmiş eti tüketmelerini tavsiye ediyorum. Çünkü taze kesilmiş etin sindirimi çok zordur, hazımsızlık yapabilir. Bunu önlemek için etleri pişirirken kavurma ve kızartma yerine; buğulama, haşlama, ızgara olarak tüketilmelidi