Erhan GÖĞEM/DHA
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2007 00:00
Kurban kesen vatandaşlar, etlerin bir bölümünü sucuk yaptırmak üzere baharatçı ve kasaplara akın ettiler.
Piyasada çeşitli marka sucukların kilosu 18-23 YTL arasında değişirken, vatandaşlar fazla etlerinin bir bölümünü sucuk yaptırarak kilosunu 7-8 YTL’ye mal ediyorlar. Böylece vatandaşlar kendi elleriyle daha ucuz olarak hazırladıkları sucukları güvenle yeme imkanı buluyorlar.
Kırıkkale’nin ünlü Baharatçısı İhsan Ünlü, sucuk yapımı ile ilgili yaptığı açıklamada, şunları söyledi: "Kırıkkale’de el değmeden sucuk yapma imkanına sahibiz. Sucuk için önce kuşbaşı olarak et ve daha sonra kıyma çekilmesi gerekiyor. Dededen kalma mesleğimizi yerine getirirken, kısıtlı bütçeye sahip olan vatandaşlarımız için hazırladığımız sucuklar, piyasadaki sucuklara oranla daha ucuza ortaya çıkmış oluyor. Her kurban bayramında sucuk imalatı işimiz artıyor" dedi.