Güncelleme Tarihi:
Ankara Büyükşehir Belediye(ABB) Meclisi önceki günkü oturumda, Polatlı’da faaliyet gösteren çiftçileri sevindirecek bir karar aldı. Sakarya Nehri’nin Polatlı sınırlarınki kısmında yaşanan kuraklığa çözüm olarak hazırlanan Baraj, Gölet, Sulama Kanallarını Değerlendirme Komisyonu Raporu oy birliğiyle kabul edildi. Alınan karar ile bölgede sulu tarıma katkı sağlanması amacıyla Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nden(DSİ) izin alınarak, kışın boşa akan suyun eski nehir yataklarında depolanması sağlanacak. Depolama sırasında oluşturulacak baraj ve göletler için iş makinesi talep eden köylere ABB tarafından yardım edilecek.
Meclis’te ‘çocuklara daha bilinçli trafik eğitimi verilebilmesi amacıyla 25 ilçeye de trafik eğitim alanları’ yapılmasına ilişkin hazırlanan Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Raporu da oy birliğiyle kabul edildi. Oylamanın ardından söz alan Komisyon Başkanı Meral Bozoğlu, ABB tarafından Kurtuluş Parkı’na 1998’de yapılan trafik eğitim alanının yetersiz kaldığını belirterek, “6 yaşındaki ana sınıfı öğrencilerinden başlayarak özellikle ilk öğretim çağındaki çocuklarımıza hitap eden trafik eğitim parklarının 25 ilçeye de yapılması hususunu kabul ettik” dedi.
ANKARA KEÇİSİNDE YÜZLER GÜLÜYOR
IRK SAFLAŞIYOR KALİTE ARTIYOR
Öte yandan tarım ve hayvancılığı geliştirmek amacıyla küçükbaş ve büyükbaş hayvanı olanlara yem temini sağlanmasına ilişkin gündem maddesini görüşüldüğü sırada konuşan Güdül Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın da Ankara keçisine ilişkin önemli bilgiler paylaştı. Tarım ve Orman Bakanlığı’nca ilçede yürütülen ‘Halk Elinde Islah Projesi’ sayesinde Ankara keçisi üretimi ve kalitesinde iyi seviyelere gelindiğini kaydeden Yalçın, şunları söyledi: “Ankara keçisi varlığında günümüzde Güney Afrika birinci, Arjantin ikinci, biz de Türkiye olarak üçüncüyüz. Dünya üretiminin yüzde 53’ü Afrika’da, yüzde 11’i Arjantin’de, yüzde 6’sı da Türkiye’de. Esas ana vatanı Türkiye. Dünya literatüründeki adı Ankara keçisi diye geçiyor. İsmi, vatanı, her şeyi bizim ama maalesef kaptırmışız. 15 yıldır devam eden proje sayesinde Ankara keçisi saf ırk haline geldi. Şimdi bakanlığımızla birlikte Güdül’de bunun tescilini yapacak bir tesis kurmaya çalışıyoruz. Tiftik kalitesi mikron ile ölçülüyor. 21 ile başlamıştık, şu an 27 mikron. Yabancı bir firma ölçmüş ve ‘Dünyanın en güzel değeri’ demişlerdi. Çalışmaların faydasını alıyoruz.”