Kundakçı furyası

Güncelleme Tarihi:

Kundakçı furyası
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2014 01:37

İtfaiye Daire Başkanlığı verilerine göre, Ankara’da Ocak ayında meydana gelen 464 yangının 185’inin kundaklama sonucu meydana geldiği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Büyükşehir İtfaiye Daire Başkanlığı verilerine göre, yılın ilk ayında Ankara’da toplam 464 yangın meydana geldi. İtfaiyenin anında müdahalesi sonucu 456 yangın kısmi hasarla atlatılırken, sekiz yangın ağır hasara neden oldu. Ankara’da ocak ayı boyunca hava sıcaklığının mevsim normallerinin hayli üzerinde geçmesinin de etkisiyle ot, saman, ekin ve çöplük alanlarında meydana gelen yangın geçen yıllara göre ortalamanın üzerinde oldu. Geçen ay bu bölgelerde 159 yangın olayı gerçekleşti. Ocak ayı boyunca yaşanan yangınlardan 156’sı konut, özel işyeri ve büroların, biri kamu iş yerlerinin bulunduğu binalarda yaşanırken, 56 yangın motorlu araçlarda, 29 yangın fabrika, atölye ve imalathanelerde, dokuz yangın odunluk ve kömürlüklerde, iki yangın ise ormanlık ve fidanlıklarda gerçekleşti. Ayrıca 52 yangın da yukarıda sınıflama yapılan alanların haricinde diğer değişik mekanlarda çıktı. Ay boyunca yaşanan yangınların 185’inin kundaklama sonucu çıktığı belirlendi.

Haberin Devamı

EMNİYET SORUŞTURUYOR

Kundaklama olaylarının 96’sı çöp ve tarla gibi yerlerde meydana gelirken, 55 bina ve işyeri, iki atölye, iki kömürlükle birlikte 12 motorlu taşıt yangını, kundaklama sonucunda çıktı. Emniyet, bu olaylarla ilgili soruşturma başlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!