Kumrular patlaması davasında 19 sanık hakim karşısında

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2014 11:53

Kumrular Caddesi'nde 5 kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin yaralandığı terör eylemi ve Güney Ekspres'inde patlayıcı bulunmasıyla ilgili davada 19 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Haberin Devamı

Ankara Kumrular Caddesi'nde, 20 Eylül 2011'de bomba yüklü otomobille gerçekleştirilen ve 5 kişinin ölümü, çok sayıda kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan terör eylemi ile Güney Ekspresi'nde bulunan patlayıcıya ilişkin 19 sanığın yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.
Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Ümit Akgümüş, Fethullah Yiğit, Ertan Yürek, Ramazan Pamukçi ve Halil Bayık ile bazı sanık avukatları katıldı.
Mahkeme heyeti, sabah saatlerinde yapılması planlanan duruşmayı Kürtçe tercümanın hazır olmamasından dolayı öğleden sonraya erteledi.
Sorunun çözülmesi için adalet komisyonuyla görüşen Mahkeme Başkanı Ayşe Serpil Aykut, bağımsız bir tercüman görevlendirmesini talep etti, tercümanın gelmesiyle duruşma başlatıldı.
Duruşmada, sanık Yiğit, yaklaşık 1,5 saat süren Kürtçe ifadesinde, " İddianameye karşı, mahkeme huzurunda 3 yıl aradan sonra ilk defa ifade veriyorum. Üzüleyim mi sevineyim mi bilemedim" dedi.
Yargılanmalarının daha önce Özel Yetkili Mahkemeler'de yapıldığını hatırlatan Yiğit, şunları ileri sürdü:
"Artık, özel mahkemeler teşhir oldu. Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana böyle mahkemeler vardı. Her zaman devletin içindeki egemenler, kendi muhaliflerinin yenilmesi için bu mahkemeleri kullanmışlardır. Özel Yetkili Mahkemeler, Başbakanın da başına oyunlar getirebiliyor. Bizim başımıza gelen oyunları siz düşünün."
Sanık Yürek ise avukatının olmadığını belirterek, tahliyesini ve beraatini talep etti.

Haberin Devamı

KAMERA KAYITLARI SİLİNMİŞ

Sanık Pamukçi'nin avukatı Bayram Aslan, dosyadaki delillerle hiçbir ilgilerinin olmadığını savunarak, "Biz burada sonucu merakla bekliyoruz. Tutuklu ve tutuksuz yargılanan diğer müvekkillerime haksızlık yapılıyor, mağdur ediliyor. Ayrıca tahliye edilmedikleri için ikinci kez mağdur ediliyorlar. Suçun vasfının değişeceğine inanıyoruz. Dosyamız açısından toplanacak delil kalmamıştır. Müvekkillerimin delilleri karartma ve ya kaçma ihtimalleri de yoktur. Daha fazla mağdur edilmemeleri için adli kontrol şartı ile ya da kefaletle serbest bırakılmalarını talep ediyoruz" dedi.
Önceki duruşmada Telekomünikasyon İletişim Başkanlığından ve Tarsus'taki bir özel hastaneden istenen belgelerin CD ortamında geldiği ve dökümünün yapıldığı ve 4 klasör dokümanın oluştuğunu belirten Mahkeme Başkanı Aykut, TCDD Tarsus Gar İşletme Şefliğinden talep edilen güvenlik kamerası görüntülerinin 27 günde bir kayıtların silindiğini için görüntülerin olmadığını söyledi.
Mahkeme, sanık ve sanık avukatlarının gelen belgeleri inceleyip savunmada bulunmaları için süre verilmesine ve sanıkların tutukluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!