Kulüp üyelerinden şirketleşmeye onay

Güncelleme Tarihi:

Kulüp üyelerinden şirketleşmeye onay
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2022 23:33

Kırmızı-siyahlı ekipte günlerdir bir numaralı gündem olan konu, kongre salonunda zaman zaman tartışmaların yaşanmasına yol açtı. Genel kurul gündemine eklenen madde, delegelerin onayına sunulup, kabul edildi.

Haberin Devamı

Gençlerbirliği Kulübü’nün olağan genel kurulu toplanırken, tek aday olarak seçime giren Mehmet Niyazi Akdaş yeniden başkanlığa seçildi. Türkiye Karayolları Genel Müdürlüğü Halil Rıfat Paşa Konferans Salonu’nda 430 delegenin katılımı ile açılan kongrenin divan başkanlığını Hasan Gerçeker yaptı.
Kırmızı-siyahlı ekipte günlerdir bir numaralı gündem olan şirketleşme konusu, kongre salonunda zaman zaman tartışmaların yaşanmasına ve gerilimin yükselmesine yol açtı. Genel kurul gündemine eklenen madde, delegelerin onayına sunulup, kabul edildi.
Kulüp delegelerinin bir kısmı, genel kurul gündemi hazırlanırken belirlenen maddeler içine şirketleşme konusunun yazılmayıp, sonrasında önerge ile eklenmesine tepki gösterirken, bazı delegeler şirketleşmeye baştan karşı olduklarını belirtip, konunun genel kurula bile getirilmesine itiraz etti. Konunun gündeme alınıp alınmamasının oylamasına geçilmeden yapılan tartışmalara, delegeler arasında destek verenler olurken, yönetim için ayrılan masada oturan isimlerden, Sinan Aydın konunun hukuki, Mehmet Soylu da ekonomik yönlerini anlatıp, üyeleri bilgilendirmeye çalıştı.
Akdaş başkanlığındaki yönetim kurulu, delegeler tarafından faaliyet ve denetim yönünden kabul edildi.

Kulüp üyelerinden şirketleşmeye onay


ŞİRKETLEŞME OLMADAN KULÜP NASIL YÖNETİLECEK

Ek bütçe toplantısının yapılması gerektiğini, şirketleşme olmadan kulübü yönetmenin çok zor olduğunu vurgulayan Başkan Niyazi Akdaş, şöyle konuştu:
“Yaklaşık bir yıldır görevdeyiz ve özellikle ekonomik anlamda büyük zorluklar yaşadık. Kulübü büyük bir borç yükü ile almıştık. Kur farkının da yükselmesi ile sıkıntı daha da büyüdü. Şeffaflaşacağız dedik, hesaplarımız ortada. Kulübün eski teknik direktörlerinden biri ne kadar borcumuz olduğunu çıkıp, rakamına kadar söylüyor. Şeffaf olmasak bunu nereden bilecek. Bizim dönemimizde yapılan transferlerin hepsi de benim bilgim dahilinde yapılmıştır. Beklentilerimizi karşılayamayanlar olmuştur, hayal kırıklığına uğradığımız olmuştur ancak hepsinin hesabı kitabı düzgündür. Gençlerbirliği’ni taraftara açacağız dedik. Bu konuda titiz bir çalışma yürüttük. Naylon üyeleri kulüpten uzaklaştırdık, uzaklaştırmaya da devam adeceğiz. Yeni üyeler alırken, gerçekten Gençlerbirlikli olmasına özen gösterdik. Amatör branşlara ağırlık verdik. Kickboks takımımız başarıları ile bizleri gururlandırıyor. Kız futbol takımı kurduk. Onların içinden de Türk futboluna tıpkı erkeklerde olduğu gibi yıldız isimler kazandıracağız. Mevcut ekonomik tabloda işleri yürütmek kolay değil. Kaynak bulabilmek için kongre gününe kadar temaslarda bulundum. Biz, Gençlerbirliği sevdalısıyız ve bu kulübün en ufak bir şekilde zarar görmesini istemiyiz. Bir kere ben buna müsaade etmem. Kulüp delegelerimiz bu konuda gönüllerini ferah tutsunlar.”

Haberin Devamı

AKDAŞ’IN YÖNETİM LİSTESİ:

Haberin Devamı

Mehmet Soylu, Arif Ölmez, Sinan Aydın, İsmet Beltan, Talip Çankırı, Emre Gökdemir, Eraslan Er, Murat Güneş, Kadir Hatipoğlu, Murat Karahan, Cem Karakaşoğlu, Kenan Memiş, Esra Özel, Sezgin Özkan, Emine Toprak, Vahit Vardar, Kubilay Güvenç, Şahap Yaralı.
Genel kurulda ayrıca, yönetim kurulu yedek, disiplin kurulu asil ve yedek, divan kurulu asil ve yedek, denetleme kurulu asil ve yedek üyeleri de belirlendi

BEŞTEPE’DE KOMŞU GERGİNLİĞİ

Ankaragücü, Gençlerbirliği kongresinde kendi kulüpleri ile ilgili yapılan açıklamalara cevap verdi.
Açıklamada, kongrenin üzüntü ile takip edildiği belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:
“Sezonunu şampiyon tamamladığımız ligde son haftalara kadar kümede kalma mücadelesi veren Gençlerbirliği’nin sportif başarısızlığına neden olarak takımımızı göstermesi gerçek bir akıl tutulmasıdır. Her başarının şanlı bir hikayesi olduğu gibi; her başarısızlığın da maalesef bolca bahanesi vardır. Takımımızın mali disiplinden vazgeçmeyerek oluşturduğu örnek kadro yapılanması ve sezon başından itibaren her alanda gerçekleştirdiği sosyal projelerin yeni sezon için örnek alınmasının, ilgili kulüp açısından daha yararlı olacağını düşünmekteyiz. Türkiye’nin en şanlı tarihine sahip kulübü olan İmalat-1 Harbiye’nin tarihinin, doğru bilinmesi gerektiğine inanıyoruz. Gördük ki; tarihimizin büyüklüğünü bilme noktasında hala eksiklikler var. Yeni sezonda Veli Necdet Arığ’nın, Ankaragücü Belgeseli kitabının basımını yeniden gerçekleştiriyoruz. Bu kitabı Ankara’da okullarımızın kütüphanelerine ücretsiz ulaştıracağız. Ankaragücü Store mağazalarımızdan temin edilebilecek.”
Gençlerbirliği kongresinde, Niyazi Akdaş’ın “Biz Ankaragücü’nün rakiplerini yenerken, onlar bizim rakiplerimize yeildi” sözleri tartışmaya yol açtı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!