Kültürel diyalog geliştiren proje

Güncelleme Tarihi:

Kültürel diyalog geliştiren proje
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2022 13:37

Yenimahalle’deki Prof. Dr. Mehmet Sağlam Ortaokulu öğrencileri ‘My Eco Friendly School’ ve ‘Eat Best Move Most Do Best’ isimli projelerle hem çevre bilincini geliştiriyor hem de sağlıklı beslenme alışkanlığı kazanıyor.

Haberin Devamı

AB uluslararası proje koordinatörü İngilizce Öğretmeni Hatice Nur Karabal projelere ilişkin şunları söylüyor:“Erasmus+ Okul Eğitiminde Küçük Ölçekli Ortaklıklar (KA210-SCH) kapsamında ‘My Eco Friendly School Projesi’nin hedefi öğrencilere çevre bilinci kazandırmak ve sahip olduğu bilgileri davranış haline getirmesi konusunda duyarlı bireyler olmalarını sağlamaktır. ‘EKO OKUL’ katılımcı yaklaşımıyla öğrenciler hem çevresel konularda bilgi edinip hem de ailelerini, yerel yönetimleri ve sivil toplum kuruluşlarını çevresel konularda bilinçlendirmede etkin rol alıyor. ‘Eat Best Move Most Do Best Projesi’ de, İspanya, Litvanya, Slovakya, İtalya ve Türkiye’den ortaokul öğrencileri ve öğretmenleri ile yürütülmekte. Bu hareketlilikler sayesinde öğrenciler farklı kültürlerin beslenme ve spor alışkanlıklarını yerinde gözlemleme fırsatı buluyor.”
Okul Müdürü Hasan Çetin ise “AB projelerinin amacı gelişen teknoloji ve bunları öğrenme metotlarının ülke içinde, ülkeler arasındaki yayılmasını sağlamak” dedi.

Haberin Devamı

Kültürel diyalog geliştiren proje

BAKMADAN GEÇME!