Külliye mutfağının sırları

Güncelleme Tarihi:

Külliye mutfağının sırları
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2018 17:33

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde davetlileri için verdiği yemekteki ‘Atıksız Menü’nün ardından, Külliye mutfağı merak konusu olmuştu. Hande Fırat, mutfağın lezzet sırlarını yazdı:

Haberin Devamı

* Bazı yemeklere mercimek unu kullanılıyor. * Badem sütü revaçta. Yemekler için beşamel sos, badem sütü ve unu ile hazırlanıyor. * Yaz bitiminde mutlaka bahçe domatesi konservesi hazırlanıyor, kış boyu kullanılıyor.

CHİA TOHUMU DA MUTFAKTA

* Yemeklerde çeşni olarak kullanılan kereviz, soğan, sarımsak ve kişniş tozları Külliye mutfağında hazırlanıyor. * Tatlılarda şeker ve unun yerini bal ve badem unu alıyor. * Chia tohumu da Külliye mutfağında.

BAKMADAN GEÇME!