Kudret’in doğuştan yemek borusu yok

Güncelleme Tarihi:

Kudret’in doğuştan yemek borusu yok
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2008 00:00

Doğuştan yemek borusu olmayan 2.5 yaşındaki Kudret Özdemir, hayırseverlerin yardım elini bekliyor. Anne ve babası tüm mal varlıklarını Kudret’in tedavisi için harcarken, "Artık gücümüz kalmadı. Yardım bekliyoruz" diyorlar.

SEKİZ yıllık evli Latife-İhsan Özdemir çiftinin 2005 yılında dünyaya gelen erkek çocuğu Kudret, ailede büyük bir mutluluk yarattı. Annesinin emzirmesinin ardından fenalaşan minik Kudret, Ankara’daki tedavisinden sonra doğuştan yemek borusunun olmadığı ortaya çıktı.

Şu anda 2.5 yaşında olan Kudret’in, annesinden emzirdiği sütün doğrudan ciğerlerine gittiği belirtildi. Ankara’da Sami Ulus Çocuk Hastanesi ve Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’ndeki ameliyatlardan sonra Kudret’in boyun kısmında birikmiş et parçalarından yemek borusu yapıldı. Talihsiz Kudret’in beslenmesi için yapılan suni yemek borusunun işlev görmesi için karnının bir bölümüne torba takıldı. Torba ile yaşayan Kudret’in sonraki tedavilerinde hastalığının sadece bu olmadığı anlaşıldı.

Doktorlar, minik Kudret’in kalbinde iki delik bulunduğunu tespit etti ve böbreklerin sürekli taş ürettiği teşhisini koydu. Ankara’nın Ayaş ilçesine bağlı Gençali Köyü’nde yevmiyeci olarak çalışan 33 yaşındaki baba İhsan Özdemir, 2.5 yılldır çocuğunu sağlığına kavuşturmak için çaba harcıyor. Sadece mama ücreti Ayaş kaymakamlığınca karşılanan Özdemir ailesi, elindeki tüm varlıklarını çocuklarını iyileştirmek için harcadı.

Bankalardan kredi alan baba İhsan Özdemir, aylık bin YTL ilaç masrafı olduğunu ve yardıma muhtaç hale düştüklerini söyledi.

Özdemir ailesinin ilk çocukları olan 6 yaşındaki Hicran ise son derece sağlıklı. Anne Latife Özdemir, minik Kudret’in tıpkı nefes darlığı çeken büyük insanlar gibi sürekli hırıltılı nefes aldığını ve yavrusunun dramına dayanamadığını söyledi.

8 yıllık evli olan Özdemir çifti, çocuklarının tedavi masraflarını karşılamak için kendilerine uzanacak bir hayırseverin yardım elini bekliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!