Güncelleme Tarihi:
İlk yıl 2-3 annenin katılımıyla mutfak masasında boncuk dizme faaliyeti ile başlayan çalışma, yıllar içinde annelerin çeşitli yeteneklerini kazanıma dönüştürdükleri bir çalışma oldu. Proje kapsamında lösemi tedavisi gören çocukların annelerine uzmanlar tarafından aşçılık, pastacılık, dikiş-nakış gibi konularda da eğitim verildi. Eğitim alan annelerin LÖSEV bünyesindeki atölyelerde elleriyle yaptığı gıda ürünleri ile çeşitli eşyalar, LSV Dükkan’da satılmaya başlandı. Elde edilen gelir ise lösemili çocukların tedavisinde kullanılıyor. Lösemi ve kanser hastası çocuklarını kaybetme korkusuyla karşı karşıya gelen annelerin endişelerini gidermek amacıyla uğraş terapisinin ortaya çıktığını anlatan LÖSEV Genel Koordinatörü Hülya Ünver şu bilgileri verdi:
YETENEKLERİ SERTİFİKAYLA TAÇLANDIRIYORUZ
“Kuruluş yıllarımızda ilk ofisimizin mutfak masasında boncukları dizerek başladığımız bu çalışma bir süre sonra annelerimizin bir takım yeteneklerini kazanıma dönüştürme yolculuğuna dönüştü. Onları bir araya getirdiğimiz zaman gördük ki aynı süreci atlatmış anneler, tedavisi devam eden çocuklarımızın annelerinin psikolojilerine çok iyi geliyordu. Çocuğu iyileşmiş bir annenin ifadesi, çocuğunu nasıl kurtardığını veya o süreçte neler yaşadığını diğer anneyle paylaşması tedavisi henüz başlamış ve endişeleri çok daha yoğun olan bir annemizin rahatlamasını sağlıyordu. Uzman katılımcılar ve hocalarımız eşliğinde annelerimize çeşitli konularda eğitimler veriyoruz. Verdiğimiz eğitimlerin sonucunda aşçılık, pastacılık, dikiş ve nakış sertifikaları gibi çeşitli alanlarda var olan yeteneklerini sertifikayla taçlandırıyoruz. Daha sonra bu merkezden ayrılan annelerimiz farklı iş kollarında iş bulabiliyorlar veya LSV dükkan atölyelerinde çalışmaya devam edebiliyorlar.”
HER YIL 200 ANNE KATILIYOR
Sağlanan tüm gelirin lösemili çocuklara ve ailelerine ulaştığını belirten Ünver, “20 yılda 2-3 anneyle başladığımız bu yolculukta her yıl yaklaşık 200 annemiz çalışmalarımıza dahil oluyor. 9 ayrı şehirde kurulan irtibat bürolarımızla atölye sayımızı da arttırıyoruz. Her ilimizde ihtiyaç duyan her annemizin katılabileceği bir merkezimiz var” dedi.