Kuaförlerin ‘gün karmaşası’

Güncelleme Tarihi:

Kuaförlerin ‘gün karmaşası’
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2024 16:31

Ticaret Bakanlığı’nın yayımladığı genelge çerçevesinde Ankara Valiliği’nin aldığı karar ile güzellik salonu ve kuaförler salı günleri kapalı olacak. Karara ilişkin esnafta görüş ayrılığı yaşandığını belirten Ankara Kuaförler Güzellik Salonları İşletmeleri ve Manikürcüler Esnaf Odası Başkanı Köksal Özcan, “Kararı duyurduğumuz ilk gün 430 kişiyle telefon görüşmesi yaptım. Üyelerimiz arasında yaşanan bir gün karmaşası, görüş ayrılığı var” dedi.

Haberin Devamı

Ankara Kuaförler Güzellik Salonları İşletmeleri ve Manikürcüler Esnaf Odası Ticaret Bakanlığı’nın genelgesi üzerine Ankara Valiliği’nin güzellik salonu ve kuaförlerin salı günü kapalı olması yönünde aldığı kararı başkentli esnafa duyurdu. Kapalı olan gün konusunda üyeler arasında görüş ayrılığı olduğunu söyleyen Kuaförler Güzellik Salonları İşletmeleri ve Manikürcüler Esnaf Odası Başkanı Köksal Özcan, “Çarşılarda, pasajlarda, hanlarda kuaför ve güzellik salonlarımız var dolayısıyla bunlar pazar günü çarşı kapalı olduğundan dolayı işletmelerini açamadıklarını söylüyorlar. ‘Bir de salı günü kapatırsak haftanın iki günü işletmemiz kapalı kalacak’ diyorlar” dedi. Esnafın talep ve görüşlerini dile getiren Köksal, özetle şunları söyledi:

BÖLGEYE GÖRE FARKLI İSTEK

Haberin Devamı

Kuaförlerin ‘gün karmaşası’

Köksal Özcan

“Ticaret Bakanlığı’nın genelgesi üzerine Ankara Valiliği’nin aldığı kararla birlikte 1 Temmuz’dan itibaren güzellik salonu ve kuaförlerin kapalı olduğu gün salı günü olarak belirlendi. Biz de üyelerimize bu kararı mesajla duyurduk. 2022 yılında da bu durum gündemdeydi ve üyelerimizle yaptığımız görüşmeler sonrası tatil günü olarak ‘pazar’ günü ağırlıklı çıkmıştı. Daha sonrasında uygulama ertelenince esnaflarımız yine salı günü olarak çalışmalarına devam etti. 1 Temmuz 2024 itibarıyla da kapalı olacağımız gün salı günü olarak belirlendi. Fakat, esnafımızda da karar sonrası bir görüş ayrılığı yaşandı. Çarşılarda, pasajlarda, hanlarda kuaför ve güzellik salonlarımız var dolayısıyla pazar günü çarşı kapalı olduğundan dolayı işletmelerini açamadıklarını söylüyorlar. ‘Bir de salı günü kapatırsak haftanın iki günü işletmemiz kapalı kalacak’ diyorlar. Bu durum da haliyle haksız rekabet yaratabilir. Ankara’da pasaj ve çarşılarda bulunan yaklaşık 600 işletme vardır. Mamak, Keçiören, Sincan’da bulunan işletmeler genellikle salı günleri kapatıyordu çünkü o bölgelerde hafta sonları gelin başı daha çok oluyordu. Çankaya’da bulunan bazı işletmeler ise pazar günü kapatmayı tercih ediyordu. Yani yarı yarıya bir dağılım söz konusu.

Haberin Devamı

PAZARCILAR VE SALICILAR OLDU

4 bin 100 üyemiz var bu üyelerin 2 bin 400’ünü güzellik salonları oluşturmakta. Güzellik salonu işletenlerin hemen hemen hepsi kadınlardan oluşmakta ve büyük bir çoğunluğu ailesiyle vakit geçirmek adına pazar günü kapalı kalmak istiyor. Şimdi Salı günü çıkınca haliyle birtakım tepkiler de gelmeye başladı. Kararı duyurduğumuz ilk gün 430 kişiyle telefon görüşmesi yaptım. Üyelerimiz arasında yaşanan bir gün karmaşası, görüş ayrılığı var. Meslektaşlarımız şu anda gün olarak pazarcılar ve salıcılar olmak üzere ikiye ayrılmış durumda. Kuaförlerimiz de gün konusunda ikiye ayrılmış durumda.”

BERBERLER KARARDAN MEMNUN

Kuaförlerin ‘gün karmaşası’

Haberin Devamı

Sezayi Kara

Ankara Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sezayi Kara ise, berberlerin, pazar günü kapalı olma kararından memnun olduklarını dile getirerek, “Odanın görüşü alınarak valilik tarafından pazar günleri berber esnafının tatil yapması yönünde bir karar alındı. 1 Temmuz itibarıyla da karar yürürlüğe girdi. Berber esnafının büyük bir çoğunluğu, işletmelerin pazar günü kapalı olması kararından memnun. AVM’lerde, çarşıda, otellerde, mahalle aralarında bulunan tüm berberler pazar günü hizmet vermeyecek yani bulunduğu yer ve mekân fark etmeyecek. Bizler için sevindirici bir haber oldu. Yalnız kadın ve erkeğe aynı, ortak salon içerisinde hizmet veren bazı işletmelerimiz var ve kuaförler ile güzellik salonlarının salı günü kapalı, pazarları açık olmasından dolayı birtakım karışıklıklar yaşanabilir, takibi zorlaşabilir. Çünkü berberler pazar günü kapalı. Kadın ve erkeklere ortak hizmet veren salonların da pazar günü kapalı olması son derece doğru olacaktır” dedi.

Haberin Devamı

Kuaförlerin ‘gün karmaşası’

BAKMADAN GEÇME!