Köylere tır dolusu tiyatro

Güncelleme Tarihi:

Köylere tır dolusu tiyatro
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2018 16:24

Devlet Tiyatroları (DT) Genel Müdürü Mustafa Kurt, ilk kez hayata geçirilecek “TIR Tiyatrosu” projesiyle daha önce ulaşılamayan köylerde de tiyatro oyunlarının çocuk ve gençlerle buluşturulacağını açıkladı.

Haberin Devamı

DT’nin tiyatro oyunlarının yanı sıra sosyal sorumluluk projelerini de hayata geçirdiğine işaret eden Kurt, “Yeni bir sosyal sorumluluk çalışması olarak ‘Kamyon, TIR Tiyatrosu’ projesini hayata geçireceğiz. Projeyle Devlet Tiyatroları’nın ulaşamadığı köylere, küçük yerlere ulaşıp, oradaki çocuklarımıza, gençlerimize de tiyatro oyunları sahnelemeyi amaçlıyoruz. Bu ‘gezici tiyatro’ gibi hareket edecek bir proje” dedi.

ANTİK TİYATROLARDA MÜZİKAL

Devlet Tiyatrosu tarihinde ilk defa mayıs-haziran aylarında Ankara, Sivas, Trabzon, Konya ve Bursa’da başlatılan “nöbetçi tiyatro” uygulamasının bu sene yaygınlaştırılacağını söyleyen Kurt, Türkiye’nin en önemli kültürel miraslarından antik tiyatroları içine alan yeni bir projeyi de başlatacaklarını kaydetti. Kurt, projeye ilişkin, “Ege’den başlayarak Akdeniz’e kadar uzanan antik tiyatrolarda Türk müzikallerin gösterimiyle ilgili bir çalışmamız var” değerlendirmesinde bulundu Devlet Tiyatroları’nın “nöbetçi tiyatro” projesi kapsamında İstanbul Devlet Tiyatrosu’nun sahneye uyarladığı ‘Tamamen Doluyuz’, Ankara’da Küçük Tiyatro’da perde açmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!