Koşulu ‘iyilik’ adrese ulaştı

Güncelleme Tarihi:

Koşulu ‘iyilik’ adrese ulaştı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2015 14:26

Kızılay’ın 8 Kasım’da ilk kez gerçekleştirdiği “İyilik Koşusu”nda toplanan bağışın 15 bin 566 TL’yi bulduğu açıklandı. Bağışlar, özel eğitim sınıfları, aşevleri ve sevgi bohçaları için kullanılacak.

Haberin Devamı

Türkiye’de ilk kez 8 Kasım’da Ankara’da düzenlenen, yüzlerce kişinin katıldığı “Kızılay İyilik Koşusu”nda toplanan bağış miktarı ve koşucularla yapılan anket sonuçları açıklandı. Kızılay İyilik Koşusu sayesinde çipli koşucuların kayıt aşamasında yaptıkları bağışlardan toplam 15 bin 566 TL gelir elde edildi. Bağışlar, özel eğitim sınıfları, aşevleri ve Sevgi Bohçası projelerinde kullanılacak. Ankete katılan koşucuların yüzde 99’u ise projeyi tekrarlanması halinde destekleyeceklerini belirtti. Sevgi Bohçası Projesi ile maddi durumu yetersiz olan ailelere doğum sonrasında destek olan Türk Kızılayı, Kızılay İyilik Koşusu’ndan elde edilen gelirle 24 bebeğin dünyaya gözlerini açtığı an yanında oldu. Türkiye genelinde 14 aşevi ile hizmet veren Kızılay’ın düzenlediği etkinlikte koşucuların bu aşevlerine yaptığı bağışlar sayesinde bin 2 kişinin bir öğünlük yemek ihtiyacı karşılanacak. 

Haberin Devamı

YÜZDE 99 DESTEK

10 kilometre-6 kilometre profesyonel koşular, halk koşusu ve çocuk koşusu olmak üzere üç farklı kategoride iyilikseverleri bir araya getiren etkinlik sonrasında yapılan ve 126 koşucunun katıldığı anketlerden de ilginç sonuçlar elde edildi. Kızılay İyilik Koşusu’nun ilk kez düzenlenmesine rağmen koşucuların yüzde 96’sı “tekrar katılmayı düşünür müsünüz” sorusuna “Evet” yanıtını verdi. Projeyi destekleyenlerin sayısı ise yüzde 99’a ulaştı. Kızılay Meydanı’nın ilk kez bir pazar günü trafiğe kapatılmasıyla gerçekleşen etkinlikle ilgili koşucular etkinlik alanını yüzde 71 oranında “İyi” olarak değerlendirdi. Parkurun yüzde 61 oranında “İyi” olarak değerlendirildiği koşuda yaya trafiği kontrolü ise yüzde 86 oranla “İyi” olarak kayıtlara geçti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!