Kostüm yarışı

Güncelleme Tarihi:

Kostüm yarışı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2020 09:49

Gazi Üniversitesi Elektronik Sporlar Topluluğu’nun düzenlediği ‘GüestGO!’ etkinliği, renkli görüntülere sahne oldu. ‘Cosplayer’ların anime, film ve oyun karakterlerinin kostümleriyle katıldığı etkinlikte, oyun firmaları ve internet fenomenleri de yer aldı.

Haberin Devamı

Anime, film ve oyun karakterlerinin kostümlerine bürünen ‘cosplayer’lar Gazi Üniversitesi Elektronik Sporlar Topluluğu’nca düzenlenen ‘GüestGO!’ etkinliğinin ilgi odağı oldu. Yenimahalle Belediyesi ve ASELSAN’ın desteğiyle Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte, oyun firmaları sektördeki yeni gelişmeleri katılımcılarla paylaştı. Ankaralı oyunseverler, Ahmet Sonuç (Jahrein), Tuna Akşen (Pintipanda), Ferit Karakaya’nın da (Wtcn) aralarında olduğu internet fenomenleri ile panellerde bir araya geldi. Türkiye e-Spor Federasyonu ve LÖSEV panellerine de ev sahipliği yapan etkinlikte, oyun firmalarının tanıtımlarıyla sektördeki yeni gelişmeler paylaşıldı. Gazi Üniversitesi Elektronik Sporlar Topluluğu Kurucusu Alişan Çağlar, etkinlikte katılımcılara, e-spor sektöründeki yeni teknolojiler ve içeriklerin sunulduğunu belirterek, ayrıca ödüllü Cosplay yarışmasında, oyun ve filmlerdeki karakterlerin kostüm tasarımlarının boy gösterdiğini anlattı.

Kostüm yarışı


GELECEĞİN FUTBOLU OLACAK

Gazi Üniversitesi Elektronik Sporlar Topluluğu Başkanı Onur Kağan Şahin ise oyun sektörünün çok hızlı geliştiğine dikkat çekerek, “e-sporun geleceğin futbolu olacağı tahmin ediliyor. Bu spor artık insanlar tarafından sadece eğlence ve hobi olarak değil bir meslek olarak da görülüyor” dedi. 

Haberin Devamı

SPOR KOMPLEKSİNE BİLGİSAYAR ODASI

Yenimahalle Belediyesi’nin e-spor takımı olduğunu hatırlatan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “İlçemizdeki gençlerin gelişimine katkı sağlayacak her türlü etkinliğin içerisinde yer almak bize mutluluk veriyor. ASUS ile bir anlaşma yaptık. Kısa zaman içerisinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk Spor Kompleksimiz içerisinde e-spor bilgisayar odası kuruyoruz. Yenimahalleli genç sporcularımıza burada eğitim verecek, antrenman yapabilmelerine olanak sağlayacağız” dedi.

Kostüm yarışı


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!