Köşk’e gidecek adaylar belirlendi

Güncelleme Tarihi:

Köşk’e gidecek adaylar belirlendi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2012 02:11

Ankara, Gazi ve Ortadoğu Teknik üniversitelerinde yapılan rektörlük seçimlerinin ardından Yükseköğretim Genel Kurulu, belirlediği isimleri Cumhurbaşkanlığı’na sundu.

Haberin Devamı

Yükseköğretim Genel Kurulu, Cumhurbaşkanlığı’na gönderilecek rektör adaylarını belirledi. Rektörlük seçimi yapılan Ankara’daki üç üniversitede de gözler Çankaya Köşkü’ne çevrildi. Yükseköğretim Genel Kurulu gerçekleştirdiği toplantıda devlet üniversitelerinde yapılan seçimle belirlenen altı rektör adayı arasından, Cumhurbaşkanlığı’na gönderilecek üçer adayın isimlerini belirledi. Kurul’un Çankaya’ya önerdiği isimler şöyle:

Gözler Çankaya’da

Ankara Üniversitesi’nde birinci sırada Prof. Dr. Erkan İbiş, ikinci sırada Prof. Dr. Cemal Taluğ ve üçüncü sırada ise Prof. Dr. Necati Örmeci yer aldı.
Ankara’nın köklü akademik kurumlarından biri olan Gazi Üniversitesi’nde Köşk’e gidecek listede birinci sırada Prof. Dr. Derviş Yılmaz, ikinci sırada Prof. Dr. Ayşe Dursun ve üçüncü sırada ise Süleyman Büyükberber bulunuyor. Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde ise, mevcut Rektör Prof. Dr. Ahmet Acar, Mühendislik Bilimleri Bölümü’nden Prof. Dr. Mehmet Zülfü Aşık ve Prof. Dr. Fatoş Yarman Vural Cumhurbaşkanlığı’na gönderilecek isimler oldu. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kurul tarafından belirlenen isimlerin arasından Ankara üniversitelerinin yeni rektörlerini belirleyecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!