Güncelleme Tarihi:
Güney Kore'nin Ankara Büyükelçiliği Kültür Müsteşarlığı tarafından Kore Kültür Merkezi Açık Hava Sahnesi'nde düzenlenen etkinliğe, Kore Kültür Merkezi Müdürü Büyükelçilik Müsteşarı Dong Woo Cho, Büyükelçilik yetkilileri ve Kore kültürü meraklıları katıldı.
Yarışmada uzmanların ön elemesinden geçen 12 kişi ‘pilav ve üç meze olan tabak’ konusunda yarıştı. Türk gıda malzemelerinin de kullanıldığı yarışmada Kore yemekleri Türk ellerinde şekil aldı.
Kore Kültür Merkezi Müdürü Cho, yarışmanın galibinin Güney Kore'ye gidip yemekleri hakkında daha detaylı bilgi edinme fırsatı yakalayacağını söyledi.
Jüri üyelerinin yarışmacıların performanslarını ve yemeklerini değerlendirmeleri sonucu, yarışmaya katılan Mesut Mehmet Demirel birinci, Elveda Yener ikinci, Şeyda Yayla üçüncü oldu. Demirel, eylül ayında Güney Kore'de düzenlenecek uluslararası yarışmaya katılmaya hak kazandı.