Güncelleme Tarihi:
Osmanlı döneminde “Kazıklı Voyvoda” namıyla tanınan Prens Vlad’dan efsaneleşen eserde, Dracula’nın ölümsüz aşka kavuşma arzusuyla başından geçenler korku, hüzün ve romantik sahnelerle canlandırılıyor. İki aylık yoğun bir çalışmanın sonunda ortaya çıkan eserde, her temsil öncesi perde arkası ise oldukça hareketli. Dansçılar, saatler öncesinden hazırlık yapmaya başlıyor. Bale dansçıları, plastik makyaj ve kostümlerle gerçek üstü karakterlere bürünüyor.
28 PROVADA ORTAYA ÇIKTI
Eserin koreografı Nugzar Magalashvili, Kont Dracula’nın 28 provada ortaya çıktığını ve bu süre içinde tüm ekibin uzun mesailer harcadığını söyledi. Bir süre Bale Baş Koreografı olan Serhat Güdül de, Kont Dracula’nın dünya standartlarından bir eser olduğunu belirterek, “İzlediğim en iyi Draculalardan biri. Birçok Dracula izledim, hiç biri beni bu kadar tatmin etmedi” dedi.
ÜÇ BOYUTLU SİNEMA GİBİ
Eserin librettosundan dolayı farklı sahneler çok olduğu için dekorların temsil içinde çok değiştiğini anlatan Güdül, perde önü kadar arka kısmında da oldukça hareketli olduğunu ifade etti. Esere yoğun ilgi olduğunu anlatan Güdül, “Biletler çıktığı 10 dakika içinde bitiyor. Ben kendime bile bilet alamıyorum. Bu tabii ki çok gurur verici bir durum. İnsanların baleye olan aşkı, eseri benimsemiş olmaları büyük bir mutluluk. Teknik anlamda çok zor bir koreografi. Türk balesi için önemli bir eser. Çünkü konulu bir bale ve konuyu gerçekten çok net anlatıp yansıtıyor. İzleyiciler, libretto yada kitapçığı okumadan konuyu çok rahat anlayabilirler. İzleyiciler, üç boyutlu gözlük takıp sinema filmi izliyormuş gibi bir hisse kapıldıklarını söylüyor” diye konuştu.