Konservatuar ödüle doymuyor

Güncelleme Tarihi:

Konservatuar ödüle doymuyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2012 17:57

HACETTEPE Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı Bale Anasanat Dalı öğrencileri Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te düzenlenen I. Akkuğu Bale Yarışması’ndan Büyükler Kategorisinde ikincilik ve küçükler kategorisinden üçüncülük ödülleriyle döndü.

Haberin Devamı

Türkiye’nin yanı sıra Kırgızistan, Kazakistan, Rusya’nın Sibirya Federal Bölgesi Novosibirsk ve Litvanya dans akademilerinden 72 öğrencinin dans ettiği yarışma üç farklı kategoride gerçekleştirildi. Yarışmada Mavi Kuş, Şımarık Kız ve Uyuyan Güzel varyasyonları ile birinci kategoride yarışan Gülberk Öcal 3.’lük; ikinci kategoride yarışan Burak Buğrahan Alnıaçık ise Paquita, Giselle, Venedik’te Karnaval ve Uyuyan Güzel varyasyonları ile ikincilik ödülünü kazandı. Aynı kategoride birincilik ödülü ise verilmedi.

Klasik balenin beşiği

Bu yarışmanın son üç ay içinde katıldıkları ve ödül aldıkları 2. Uluslararası yarışma olduğunu belirten Sahne Sanatları Bölüm Başkanı Müride Aksan, birbirinden önemli isimlerden oluşan jürinin kendileri hakkında söylediği övgü dolu sözlerden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Aksan, klasik balenin beşiği sayılan okulların yöneticilerinden övgü almanın yeni başarılara yönelmek için itici güç olduğunu belirterek; önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek 3. Uluslararası İstanbul Bale Yarışması için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Haberin Devamı

Rusya’ya gidecekler

Gerekli desteği sağlayabildikleri takdirde Maria Gribanova tarafından davet edildikleri, Kasım ayında St. Petersburg’da yapılacak festivalde de Türkiye’yi temsil etme amacında olduklarını ifade eden Müride Aksan, Haziran ayı sonunda yapılacak bale bölümü giriş sınavlarına istekli ve yetenekli olan tüm öğrencilerin katılmasını diledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!