Komutanlıkların yerine müze ve yaya bölgesi

Güncelleme Tarihi:

Komutanlıkların yerine müze ve yaya bölgesi
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2018 15:25

Başkan Mustafa Tuna, Genelkurmay Başkanlığı ve kuvvet komutanlıklarının Zırhlı Birlikler’e taşınmasının ardından bu alanların değerlendirilmesine ilişkin “Şehir merkezinde müze ve yayalaştırılmış bölge olarak düşünülebilir” dedi. Tuna, Saraçoğlu için hazırlanan projeyi de anlattı.

Haberin Devamı

Genelkurmay Başkanlığı ve kuvvet komutanlıklarının Zırhlı Birlikler’e taşınacağını hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, bu alanların müzeye dönüştürülerek yaya bölgesi olarak değerlendirilebileceğini söyledi.
Saraçoğlu için bir proje hazırlandığını da açıklayan Başkan Tuna, “Orada da turistik bir hava olacak” dedi. Güvenpark’taki dolmuş duraklarının yer altına alınacağını da vurgulayan Başkan Tuna Hürriyet Ankara’ya yaptığı ziyarette şunları söyledi:

SARAÇOĞLU’NDA BİNALAR KORUNACAK

“Genelkurmay Başkanlığı ve kuvvet komutanlıklarını Zırhlı Birlikler’e götürüyorlar. Bunlar gittikten sonra mesela Genelkurmay ve kuvvet komutanlıklarının olduğu bölgeler, şehir merkezinde müze ve yayalaştırılmış bölge olarak düşünülebilir. Saraçoğlu’nda zaten bir plan kuruldan geçmiş. Orada da turistik bir hava olacak. Kafe, pastaane, restoran gibi yerlerle butik bir otel koymuşlar. Binaları muhafaza ediyorlar, restore edilecek. Öyle büyük alışveriş merkezi filan yok zaten burası öyle bir şeyi de kaldırmaz. Emlak Konut yapıyor.

Haberin Devamı

GÜVENPARK GERÇEKTEN PARK OLACAK

Çankaya ile de görüşülmüş, biz de onlarla konuştuk. Çankaya Belediyesi’ne de Güvenpark’taki dolmuş duraklarını içine katalım teklifinde bulunduk. Sağolsun onlar da ‘İyi olur’ dedi. Dolmuş duraklarını yer altına alınıp aşağıda depolama olacak. Zaten oraya Keçiören Metrosu geliyor. İstasyon yapmak için açacaklar biz de dolmuş duraklarının aşağıya inmesi ile ilgili inşaatını yapacağız. Güvenpark gerçekten bir park olacak, oradaki kargaşa kalkmış olacak. Saraçoğlu da düzgün bir şey olacak. Genelkurmay ve kuvvet komutanlıkları gidince de o bölge yayalaştırılabilir.”

Komutanlıkların yerine müze ve yaya bölgesi
AKM’YE ŞEHİR PARKI

Atatürk Kültür Merkezi (AKM) için de proje çalışması olduğunu kaydeden Başkan Mustafa Tuna, “Kültür Merkezi ve park düşüncesi için çalışmalar var. Milli Komite’nin yetkilerini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na devretmişler. Bakanlığın yetkisinde. Oraya yeşil alan ve bir kültür sarayı düşünülüyor. Biz de destekliyoruz. AKM’nin alanı 700 küsür dönüm. Şehir parkı gibi düşünülüyor” dedi.

Haberin Devamı

CEP TERMİNALLERİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Başkan Tuna, eski Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in yapılacağını açıkladığı ve Hürriyet Ankara’nın defalarca gündeme getirdiği cep terminalleri ile ilgili çalışma yaptıklarını kaydetti. AŞTİ’nin kesinlikle yerinde kalacağını vurgulayan Başkan Tuna şöyle konuştu: “Onunla ilgili çalışıyoruz. Yolcuların inip binmelerine imkan sağlayacak ana giriş noktalarında yerlerin tespiti ile ilgili arkadaşlarımız çalışıyor. Otobüs yine AŞTİ’ye gelecek ama yolcularımızın gidip gelme durumu olmayacak. Kendi bölgesinde inecek veya binecek. AŞTİ kesin olarak yerinde kalıyor. AŞTİ’nin yerinde kalmasının ayrıca bir avantajı var. Raylı sistemlerle bağlantısı olduğu için vatandaşlarımıza ulaşım konusunda rahatlık sağlıyor. Ayrıca şehirlerarası otobüslerin sayısında da azalma var. Hükümetlerimizin icraatları neticesinde hızlı tren ve hava yolunun halkın yolu olmasından sonra şehirlerarası otobüs sayılarında da ciddi anlamda azalma oldu. Gittikçe artan ve trafiği yoran bir durum değil. Trafik azaldığı için AŞTİ’nin orada kalması en uygun olanıdır.”

Haberin Devamı

Komutanlıkların yerine müze ve yaya bölgesi


Hürriyet Ankara bürosunu ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat ve Hürriyet Ankara Haber Koordinatörü Deniz Gürel’e açıklamalarda bulundu.

 

BAKMADAN GEÇME!