Komisyon Başkanı Taş’tan dikkat çeken ‘müze’ tespiti

Güncelleme Tarihi:

Komisyon Başkanı Taş’tan dikkat çeken ‘müze’ tespiti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2020 12:47

Geride bıraktığımız hafta kentin ana gündemi olan ‘müzeler’ konusu ABB Meclisi’nde de gündeme geldi. Müzelerle ilgili çarpıcı tespitlerde bulunan Turizm Komisyonu Başkanı Recep Taş, “En prestijli üç tane devlet müzemiz var. Depoları insanlık mirası bir sürü değerle dolu, sergilenen yüzde 4. Yüzde 96’sı karanlık dehlizlerde duruyor. Hangi müzelerden bahsediyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Meclis Birinci Başkanvekili Fatih Ünal başkanlığında şubat ayı dördüncü oturumunu önceki akşam gerçekleştiren Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi’ne Turizm Komisyonu Başkanı, AK Parti Çubuk Meclis Üyesi Recep Taş’ın tespitleri damga vurdu. Tüm partilerin oy birliğiyle kabul edilen ‘Sağlık Turizmi açısından Ankara’nın potansiyelinin araştırılması’na ilişkin Turizm Komisyonu Raporu hakkında söz alan Taş, turizm konusunda dikkat çeken tespitler yaptı. ABB Kültür Tabiat Varlıkları Dairesi Başkanı Bekir Ödemiş’in ‘Müzeler şehri başkent’ sloganıyla müzelere yönelik yapacakları çalışmalara ilişkin açıklamalarını hatırlatan Recep Taş şunları söyledi:

Komisyon Başkanı Taş’tan dikkat çeken ‘müze’ tespiti

Haberin Devamı

TÜM OBJELERİN SERGİLENECEĞİ YER LAZIM

“Daha önceki raporumuzda da yazdık. ‘Müzeler şehri başkent’ denildiği zaman bende uyanan duygu çok parlak bir şey değil. Bir kısmı özel bir kısmı kamu 60 küsür müzemiz var. En prestijli üç tane devlet müzemiz var, müzelerin depoları insanlık mirası bir sürü değerle dolu, sergilenen yüzde 4. Sahip olduğu objelerin sadece yüzde 4’ünü sergileyebiliyor. Yüzde 96’sı karanlık dehlizlerde duruyor. Hangi müzelerden bahsediyoruz. Önce sergilenebilecek tüm objelerin sergilenebileceği bir ortam, bir yer bulunması lazım.”

110 BİN KİŞİ ANKARA’DA ŞİFA ARAMIŞ

Sağlık turizmi konusunda ABB’nin kollektif ve tüm birimlerle senkronize bir çalışma yapması gerektiğine de dikkat çeken Taş şu değerlendirmeleri yaptı: “Son yıllarda sağlık turizmindeki gelişmeler Ankara’nın yüzünü güldürecek, umutları artıracak mahiyette. Resmi rakamlara göre geçen sene 110 bin kişi Ankara’ya gelip tedavi olmak için şifa aramış, döviz bırakmış. Buna daha çok talip olmamız gerekiyor. En başta sorumlu kentin yerel yönetimi; Büyükşehir Belediyemiz. Bu çok kollektif bir çalışmayı gerektiriyor. Önce bütün belediyedeki unsurlar itibariyle senkronize çalışmak gerekiyor.” 14-17 Kasım’da yapılan turizm fuarının komisyona haber verilmediğini hatırlatan Recep Taş Ankara Kent Konseyi ile Altındağ Belediyesi’nin yaptığı turizm toplantısının da haber verilmediğini belirterek sitem etti.

Haberin Devamı

Komisyon Başkanı Taş’tan dikkat çeken ‘müze’ tespiti

ANKARA’NIN TURİZM HARİTASI YAPILACAK

Meclis’teki tüm partilerin oy birliğiyle kabul edilen ‘Sağlık Turizmi açısından Ankara’nın potansiyelinin araştırılması’na ilişkin Turizm Komisyonu Raporu’nda ise iki yeni düzenleme yer aldı.

TURİZM HARİTASI: İngilizce ve Türkçe olarak Ankara’nın yeniden bir turizm haritası yapılacak. Havaalanı başta olmak üzere Büyükşehir Turizm Bürolara hayata geçirilerek yabancı misafirlere dağıtılacak.

HOŞGELDİNİZ MESAJI: Ankara sınırına yabancı pasaportlu birisi girdiği anda telefonuna ABB adına ‘hoşgeldiniz’ ve ‘sizin için ne yapabiliriz’ mesajları iletilecek. Turizm, sağlık, eğitim gibi geliş sebebine göre ilgili birimlere yönlendirilecek.

Haberin Devamı

Komisyon Başkanı Taş’tan dikkat çeken ‘müze’ tespiti

Hürriyet Ankara Haber Koordinatörü Deniz Gürel, 11 Şubat’taki köşe yazısında Türkiye’de geçen yıl en çok ziyaret edilen Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı ‘ilk 10 müze ve ören yeri’ arasında Ankara’nın yer almadığına dikkat çekmişti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!