Kolejliler üniversiteleri tanıdı

Güncelleme Tarihi:

Kolejliler üniversiteleri tanıdı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2018 14:20

Türk Eğitim Derneği (TED) Ankara Koleji’nde gerçekleştirilen '14. Üniversite Tanıtım Fuarı'’na 29 devlet ve vakıf üniversitesi katıldı.

Haberin Devamı

Üniversitelerin stantlarını gezen veli ve öğrenciler, yetkililerden bilgi aldı. TED Ankara Koleji Psikolojik Danışma ve Rehberlik Birimi sorumlusu Şengül Bahadır, “Fuarın amacı, öğrencilerin üniversite temsilcileri ile bir araya gelerek kendilerine en uygun ve ihtiyaçlarını en iyi şekilde görecek yüksek öğretim programları konusunda karar vermelerine yardımcı olmak. Burada üniversitelerin yetkilileri ile bir arada olacaklar ve kafalarındaki soruları sorarak üniversiteleri tanıyacaklar. Mezun olduklarında da ümit ediyoruz kendilerine en uygun üniversiteyi seçmiş olacaklar” dedi.

‘HEDEFİM KONSERVATUVAR’

Üniversitede konservatuvara girmeyi hedeflediğini belirten Yankı Ayhan, “Birçok üniversite burada. Bir lise son öğrencisi için en güzel şey olsa gerek. Üniversitelerin öğrenciye gelmesi büyük bir avantaj. Sınava hazırlık döneminde öğrencilere çok destek olunmuyor ve biraz kör ilerleniyor. Sadece test çözerek bir yerlere gelmeye çalışıyorlar. Bu tür fuarlar ne gibi opsiyonlarımızın olduğunu keşfetmemiş ve önümüzde neler olduğunu görmemizi sağlıyor” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!