'KOBİ’lerin ve ihracatçının yükü daha da ağırlaşmasın'

Güncelleme Tarihi:

KOBİ’lerin ve ihracatçının yükü daha da ağırlaşmasın
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2024 15:52

OSTİM, İvedik ve Sincan OSB’lerdeki sanayicilerin çatı kuruluşlarından ORSİAD’tan, yeni vergi paketi taslağına ilişkin yapılan değerlendirmede, “KOBİ’lerin ve ihracatçının yükünü ağırlaştırmayan yeni bir vergi sistemi, iş dünyasının ortak beklentisi” denildi.

Haberin Devamı

OSTİM Organize Sanayi Bölgesi Sanayici İş İnsanları ve Yöneticileri Derneği (ORSİAD) Başkanı Levent Çamur, üzerinde çalışılan yeni vergi paketi düzenlemesine ilişkin dernek üyeleri ve yönetimin görüşlerini paylaştı. Dernek olarak öteden beri her fırsatta “daha sağlıklı ve adil bir vergi sistemi” isteklerini dile getirdiklerini hatırlatan Çamur, “Hazine ve Maliye Bakanlığı'mızın son çalışmasının, bu beklentimize karşılık vermesini umuyoruz. Elbette devlet vergilerle ayakta duruyor. Ancak vergiyi tabana adil yayan, kayıp kaçağı önleyen, KOBİ’lerin ve ihracatçının yükünü ağırlaştırmayan yeni bir vergi sistemi, iş dünyasının ortak beklentisi” dedi.

'KÂR ETSİN VEYA ETMESİN, VERGİ…'

ORSİAD Başkanı Çamur, yeni vergi taslağında, “Kâr etsin veya etmesin, tüm şirketlerin cirosundan vergi alınması, bazı kritik sektörlere uygulanan istisnaların kaldırılması” gibi maddelerin olduğuna da işaret ederek, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Bu maddelerin mutlak surette gözden geçirilmesini talep ediyoruz. Teknoloji üreten şirketleri koruyan, ihracatçının önüne yeni engeller koymayan, KOBİ’lerin yükünü daha da arttırmayan düzenlemeler, yalnızca o sektörleri ve firmaların değil, ülke ekonomisinin geleceğini de koruyacaktır. Evet, kayıt dışılıklara göz yumulmasın ve bunun önlenmesi için tüm tedbirler alınsın. Vergisini ödemeyene ‘barış’ adı altında ‘af’ getirilmesin. Vergisini ödeyenin teşvik edildiği, ödemeyenin bedel ödeyeceği bir sistem kurduğumuzda işte o zaman barıştan, adil bir oluşumdan ve sonuç odaklı bir yeni vergi uygulamasından söz edebiliriz.  Ülke ekonomisinin belkemiği olan KOBİ’lerin yükünü arttırmak bir yana, finansmana ulaşmada karşılaştıkları sorunların hızlıca bertaraf edilmesi, teknoloji üreten işletmelere, ihracat yapan sanayi kuruluşlarına dönük istisnalardan ödün verilmemesi, doğrudan yabancı yatırımların arttırılması için yatırım ortamının iyileştirilmesi öncelikli ele alınacak konulardır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!