Klima satışları yüzde 50 arttı

Güncelleme Tarihi:

Klima satışları yüzde 50 arttı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2024 15:47

Başkent Ankara’da sıcak hava etkisini sürdürürken klima satışlarının yüzde 50 arttığını söyleyen Ankara Klimacılar Odası Başkanı Necdet Çerkeşli, vatandaşlara enerji ve tasarruf uyarısında bulundu. Çerkeşli “Klimanın tasarruflu, uzun ömürlü ve sağlığa zararlı olmaması için 23 ila 24 derecede çalıştırılmasını öneriyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Hava sıcaklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesiyle başkent Ankara’da klima ve soğutma ürünlerine talep arttı. Geçen yıllara oranla satışlarda yüzde 50 bir artış olduğunu kaydeden Ankara Klimacılar, Buzdolapçılar ve Tamircileri Odası Başkanı Necdet Çerkeşli, “İklim değişikliği her geçen yıl etkisini daha da hissettirdiği için vatandaşlar ilkbahardan itibaren evlerine klima taktırmaya başladı" dedi. Klima kullanımında tasarruf ve enerji verimliliği sağlamak adına önerilerde de bulunan Çerkeşli, özetle şunları söyledi:

Klima satışları yüzde 50 arttı

RUHSATSIZ TAMİRCİLERE KARŞI GİRİŞİM

“Bu yıl Ankara’da klima satışlarında geçen yıllara oranla yüzde 50 bir artış yaşanıyor. İklim değişikliği her geçen yıl etkisini daha da hissettirdiği için vatandaşlar, ilkbahardan itibaren evlerine klima taktırmaya başladı. Hatta o kadar yoğun bir talep var ki teknisyenler, satın alınan klimaların montajını yoğunluktan ötürü 15 günden önce bağlayamıyor. Bu anlamda klima almak kadar, montajını yapan, bakımını yapan kişilerde oldukça önemlidir. Başkent Ankara’da odamıza bağlı 850 tane beyaz eşya teknisyeni var. Vatandaşlara en büyük çağrımız, bu tarz işlemleri odamıza bağlı üyelere yaptırmaları. Odaya kayıtlı üyelerimizden teknik hizmet almak, dolandırıcılık olaylarını önler ve sorun yaşandığında muhatap bulunmasını sağlar. Eline her tamir çantası alan bu işin ustası olamaz. Ruhsatsız tamircilerin faaliyetlerini durdurmak ve önüne geçmek için Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ve ilçe belediyeleriyle görüşmeler halindeyiz. Öte yandan, vergi ve çalışma ruhsatı olmadan iş yapmaya çalışanlarla ilgili Vergi Dairesi ile de görüşeceğiz. Bu kişiler vergi ödemedikleri gibi vatandaşları da mağdur ediyorlar. Önümüzdeki haftalarda bu sorunun üstesinden gelmek için çalışmalarımızı hızlandıracağız.

Haberin Devamı

Klima satışları yüzde 50 arttı

Haberin Devamı

KLİMA 17 DERECEYE GETİRİLMEMELİ

Klima kullanımı noktasında bize yöneltilen en önemli sorulardan biri de tasarruf ve enerji verimliliği. Klima kullanırken tasarruf edebilmek için birkaç hususa dikkat etmekte fayda var. Klimanın tasarruflu, uzun ömürlü ve sağlığa zararlı olmaması için 23 ila 24 derecede çalıştırılmasını öneriyoruz. En önemlisi ise klimanın 17 derece soğukluk ayarına getirilmemesi. Vatandaşlar bunu yaptığında daha fazla elektrik parası ödemenin yanı sıra sağlıklarını da tehdit altına atarak, yüz felci olma riskiyle karşı karşıya kalabiliyor. Öte yandan, klimalar, düzenli bakım yapılmadığında bakteri üretebiliyor bu durum da ciddi sağlık sorunlarına davetiye çıkarıyor. Bu yüzden vatandaşların klima bakımlarını düzenli yaptırarak aksatmamalarını da önemle vurguluyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!