Klasik müzik dansla buluştu

Güncelleme Tarihi:

Klasik müzik dansla buluştu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2011 00:00

Dört kez dünya şampiyonluğu kazanan Flying Steps grubunun kurucusu Vartan Bassil, “Projeyi biraz daha büyütüp klasik müziği senfoni ve belki koroyla birlikte birleştirip ekibimizi büyüterek yeni bir koreografi ile ilerlemeyi planlıyoruz, yani böyle bir hayalimiz var” dedi.

BACH ve break dansı bir araya getiren Red Bull Flying Bach, önceki gece Başkent’te sahne aldı. Biletleri satışa çıktıktan kısa bir süre sonra tükenen Red Bull Flying Bach gösterisi, ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerekleştirildi. Yarattıkları sıra dışı konseptle Avrupa’yı büyüleyen Flying Steps, Ankara’daki ilk gösteriminde seyircilerden tam puan aldı. Klasik müzik severlerden break dans meraklılarına, gençlerden yaşlılara her kesimden seyircinin bulunduğu salon, Bach’ın notaları ve Flying Steps’in hareketleriyle unutulmaz bir gece yaşadı.

850 kişi izledi

Berlinli opera direktörü Christoph Hagel ile dört kez dünya şampiyonluğu kazanan Flying Steps grubunun birleşmesiyle ortaya çıkan “Flaying Bach”, Almanya, Danimarka, İsviçre ve Avusturya’nın ardından Türkiye’ye geldi. İstanbul ve İzmir’de hayranlarının karşısına çıkan Red Bull Flying Bach’ın önceki gece Başkent’te 850 kişinin katılımıyla gerçekleştirdiği gösterisi ayakta alkışlandı.

Türkiye önemli

Flying Steps’in kurucusu ve koreografisden sorumlu Vartan Bassil, gösteri öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İstanbul’a hayran kaldığını, yoğun iş programı nedeniyle Ankara’yı gezme şansı bulamadığını belirten Bassil, “Türkiye’de şov yapmak bizim için çok önemli çünkü buranın geçmişinde daha çok oryantel müzik var” dedi. Red Bull Flying Bach gösterisi hakkında bilgi veren Bassil, şunları söyledi:

8 hafta çalıştık

“Break dansı birçok insan sadece kafa üstünde dönmek veya bir takım garip hareketlerden ibaret olduğunu sansalarda, aslında çok güzel bir hareket harmonisi var. Bu Bach’ta da aynı şekilde bu yüzden Break dans ve klasik müzik birbiriyle oturuyor. bir gün çalışmamız yeterli oluyor. Ancak Flying Bach için 8 hafta çalıştık. Bizim için en zor olan şey klasik müzik dinleyip ona uygun dans figürlerini bulabilmekti.”

Hayalleri senfoni ve koro

Vartan Bassil, grubun gelecek planlarıyla ilgili ise, “Öncelikle bu projeyi biraz daha büyütüp Klasik müziği senfoni ve belki koroyla birlikte birleştirip ekibimizi büyüterek yeni bir koreografi ile ilerlemeyi planlıyoruz, yani böyle bir hayalimiz var. Ancak 2013’e kadar bütün programımız dolu olduğundan şu an yapabileceğimiz hiçbir şey yok. Modern dansı klasik müziğe adapte etmek için gruba kız alma fikrimiz var. Bale ve break dansın çarpışmasını görselleştirmek için. Bunun iyi bir kombinasyon olduğunu düyünüyoruz” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!