Kız öğrenciler okusun diye salon doldu

Güncelleme Tarihi:

Kız öğrenciler okusun diye salon doldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2017 17:36

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği, kız öğrencilerin eğitimlerine destek vermek için bir araya geldi. Pınar Ayhan’ın ‘Orada Duruverseydi Zaman’ adlı gösterisinin yer aldığı etkinlikten elde edilen gelir, kız öğrencilerin eğitimi için harcanacak.

Haberin Devamı

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Ankara Şubesi üyeleri, Pınar Ayhan’ın hazırladığı ‘Orada Duruverseydi Zaman’ adlı gösteride buluştu.Kızılay’daki Yeni Sahne’de gerçekleşen geceye çok sayıda dernek üyesi katıldı. Dernek Başkanı Meral Şener, “Ülkemizde zor şartlarda eğitimini sürdürmeye çalışan öğrencilerimiz var. Biz düzenlediğimiz bu davetle en azından bir kısmının sorunlarına çare olmaya çalışıyoruz. Kız çocuklarının okuması hem ülkemiz için hem de onların kişisel gelişimi açısından çok önemli” dedi. 

ÇANAKKALE SAVAŞI’NDAN KÖY ENSTİTÜLERİ’NE 

Gecede sanatçı Pınar Ayhan tarafından yaklaşık iki yıllık bir sürede hazırlanan ‘Orada Duruverseydi Zaman’ gösterisi izleyenlerle buluştu. Gösteride, Çanakkale Savaşı’ndan Köy Enstitüleri’nin kuruluşuna kadar uzun bir dönemin bilinmeyen hikâyeler, müzikal tadında anlatıldı. Tek kişilik müzikli anlatıda, tarihin sayfalarına gizlenmiş binlerce kişiden biri olan Belkıs Hanım’dan, şekerden yapılmış Atatürk portresini yokluktan mecburen yavaş yavaş tüketen ve tükettikçe kendi de tükenen Sebahat Hanım ve ailesinin, Özsoy Operası’nın sahnelenmesi için Ankara’ya gelen opera sanatçılarının öyküleri yer aldı. 

BAKMADAN GEÇME!