Kışlık tarhana ve salça mesaisi

Güncelleme Tarihi:

Kışlık tarhana ve salça mesaisi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2019 16:37

Ankara’nın tarihi ve turistik ilçesi Beypazarı’nda kadınların kışlık tarhana ve salça mesaisi başladı.

Haberin Devamı

İlçe sakinlerinden Müyesser Tanrıseven, “Tarhana, bulgur, erişte, salça, patlıcan kurusu, biber kurusu ve benzeri ürünleri bu mevsimde hazırlayarak kuruturuz. Daha sonra küçük torbalar ya da özel hazırlanmış teneke kutular içinde saklarız. Bizler bu işlerin yapımını annemizden öğrendik. Bu yüzden kışlık hazırlık yapmazsak rahat edemeyiz. Mahallemizin kadınları ile imece usulü tarhanayı ovalayıp kalburdan geçirerek, bir süre daha kurumaya bırakılmasının ardından torbalara koyup kilere yerleştiririz. Bu mevsimde yapılan tarhana çok iyi kurur ve içinde nem kalmaz” ifadelerini kullandı. Tanrıseven, domates salçası da yaptıklarını ve kışa hazırlıklarının yoğun geçtiğini söyledi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!