Kış lastiğine 8 milyar lira harcanacak

Güncelleme Tarihi:

Kış lastiğine 8 milyar lira harcanacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2016 14:33

Otomotiv Lastik Satıcıları ve Servisçileri Derneği (LASED) Başkanı Mustafa Karataş, "Kış lastiği kullanımının bu yıl 6 milyon adede yaklaşacağını, kış koşullarının zorlu geçmesi durumunda bu rakamın biraz daha yukarılara çıkabileceğini öngörüyoruz. Ticari hacminin ise 7 ile 8 milyar lira arasında olabileceğini tahmin ediyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Karataş, son beş yılda iyi bir çıkış yakalayan lastik sektörünün bu dönemde yüzde 28 büyüdüğünü belirterek, "2015 yılı itibarıyla 5 milyon adet seviyesinde gerçekleşen kış lastiği kullanımının bu yıl 6 milyon adete yaklaşacağını, kış koşullarının zorlu geçmesi durumunda bu rakamın biraz daha yukarılara çıkabileceğini öngörüyoruz. Ticari hacminin ise 7 ile 8 milyar lira arasında olabileceğini tahmin ediyoruz" diye konuştu. 

GÜMRÜK VERGİSİ FİYATLARI ARTIRDI

Karataş, AB ve EFTA üyesi ülkeler ile Serbest Ticaret Anlaşması olan ülkelerin dışından ithal edilecek otomobil lastiklerine 7 Eylül'den itibaren yüzde 21,8 ilave gümrük vergisi uygulandığını hatırlatarak, "Söz konusu uygulamayla ithalatçılar olumsuz yönde etkilendiler. Yükselen maliyetlerle bir çok firmanın söz konusu ülkeler dışından yaptıkları ithalattan vazgeçtiklerini gözlemlemekteyiz. Gerek ithalata getirilen ilave vergi gerekse dövizin anormal derecede yükselişi ister istemez lastik fiyatlarını artırmıştır" ifadelerini kullandı.

BAKMADAN GEÇME!