Kırsala yüzde 75’lik kalkınma desteği

Güncelleme Tarihi:

Kırsala yüzde 75’lik kalkınma desteği
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2015 01:26

Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı “Kırsal Kalkınma Desteği” adıyla ilçelerde sürdürdüğü proje kapsamında çitfçilere tohum dağıtımı sürüyor. Son olarak Kazan’daki dağıtım sırasında konuşan Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Daire Başkanı Özgür Güven, “Amacımız Ankara’yı tarım ve hayvancılığın da başkenti yapmak” dedi.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi’nin “Kırsal Kalkınma Desteği Projesi” kapsamında tarım ve hayvancılığı geliştirmek için ilçelerde meyve fidanı ve yem tohumları dağıtmaya devam ediyor.
Belediye, bu kapsamda Kazan’da çiftçi kayıt belgesi olan çiftçilere yüzde 25’ini çiftçilerin, yüzde 75’ini ise Büyükşehir Belediyesi’nin karşıladığı 27 bin 107 kilo fiy ve 201 torba mısır tohumunun dağıtımını yaptı. Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Daire Başkanlığı Kalecik, Ayaş, Elmadağ, Akyurt, Gölbaşı ve Şereflikoçhisar’da da yem tohumu dağıtımına devam ediyor.
Tarım ekonomisini canlandırmak Ankara’yı tarımın ve hayvancılığın da başkenti yapmak için çalışmalarını sürdüreceklerini belirten Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Daire Başkanı Özgür Güven şunları söyledi:

Haberin Devamı

TARIMIN DA BAŞKENTİ OLACAK

“Büyükşehir Belediye Başkanımız Melih Gökçek’in talimatlarıyla başlatmış olduğumuz çalışmalarımıza her geçen gün yenilerini eklemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Amacımız Ankara’yı Tarım ve hayvancılığın da Başkenti yapmak. Ekiplerimiz ile birlikte bir takım ön çalışmalar yaptık. Bu sayede hangi ilçede hangi meyve, sebze veya tarım ürünü yetiştirilir bunun tespitini yaptık. Bu çerçevede bugün Kazan’da dağıttığımız fiy ve mısır tohumlarını, şartları uygun olan diğer ilçelerimizde de dağıtmaya devam ediyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!