Kırmızı Ev ilk kez sahnelendi

Güncelleme Tarihi:

Kırmızı Ev ilk kez sahnelendi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2008 00:00

Ankara Devlet Opera ve Balesi’nin yeni müzikali "Kırmızı Ev", ODTÜ Sanat Festivali kapsamında yapılan dünya prömiyerinin ardından ilk kez operada sahnelendi.

KONUSU Leyla Çolakoğlu tarafından şekillendirilen müzikalin metni, şarkıcı Mazhar Alanson’un kızı Eda Alanson tarafından yazıldı. Gürçil Çeliktaş’ın sahneye koyduğu oyunun dekor ve kostümlerini Gazal Erten hazırladı. ODTÜ Sanat Festivali kapsamında üç kez sanatseverlerle buluşan müzikalin operadaki gösterimine de sanatseverler büyük ilgi gösterdi. Yoğun kar yağışına rağmen kapalı gişe oynayan müzikali izleyenler arasında Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın eşi Gülten Günay ve eski bakanlardan Fikri Sağlar da vardı.

Seyirciyi operaya çekecek

KIrmIzI Ev adlı bir barın sahibi Madam Tresor’un yaşamı çevresinde çeşitli insan tiplerinin hırsları, sevgileri, mezhepleri, aşkları ve kıskançlıklarını anlatıldığı müzikalde, dünyaca ünlü tenor Hakan Aysev de yer alıyor.

İLAHİ OKUDU

Gösteri öncesi kuliste konuşma fırsatı bulduğumuz Aysev, eserin, Türkiye’de izleyiciyi operaya çekmesi açısından oldukça önemli olduğuna değindi. Dört yıldır opera yapan Murat Karahan, geçtiğimiz günlerde Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarafından Konya’ya davet edilmiş ve Mevlana’nın 800. doğum yılı nedeniyle yapılan etkinlikler kapsamında ilahi okumuştu.

Aysev, Karahan’dan övgü ile bahsetti

DÜNYACA ünlü tenor Hakan Aysev, müzikalde yer alan bütün oyuncuların çok yetenekli olduğunu söylerken, oyunda Robert karakterini canlandıran Murat Karahan’dan övgüyle bahsetti. Karahan’ı "Veliahtı" olarak niteleyen Hakan Aysev, Devlet Opera ve Balesi solistlerinden Murat Karahan’ın operadan farklı olarak, diğer müzik türlerini de söyleme yeteneği olduğunu dile getirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!