Erhan GÖĞEM/DHA
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2010 00:00
Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Kırıkkale’de, Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencileri ve vatandaşların da katılımı ile yöresel yemek yarışması düzenlendi. Birincilik için 150 yarışmacının yaptığı çobalar, sebzeler, et yemekleri, tatlılar ve hamur işlerini, jüri tarafından büyük bir titizlikle incelenip, tadılarak not verildi.
Yarışmanın başlangıcında konuşan Vali yardımcısı Fethi Yorulmaz yaptığı konuşmada, “Bilindiği üzere beslenme, canlıların en temel ihtiyacıdır. Ama insanoğlunun beslenmesinde kendisine bahşedilen damak tadı çerçevesinde yediğinin, içtiğinin çeşitlenmesi, onun adete yaşantısının bir parçası, kültürü haline gelmiştir” dedi.
Belediye Başkanı Veli Korkmaz da, sunulan yemekleri jürinin seçmekte zorlanacağını belirtti.
Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Müdürü Şaban Keleş, Türkiye’ye yılda 20 milyonun üzerinde turistin geldiğini hatırlatarak, “Gönül ister ki turistler bizim mutfağımızı, lezzetlerimizi tatsınlar. Türkiye’nin havası, suyu gibi yemeklerinin de güzel olduğunu anlasınlar. İnşallah biz bunlara bunu da öğreteceğiz” dedi.
Jüri üyeleri, yarışmaya sunulan 150 ayrı
yemek, tatlı ve hamur işlerini tek tek tadarken, büyük bir titizlikle inceleyip not verdi. Halk Eğitim ve Otelcilik Turizm Meslek Lisesi’nin halk oyunları ekiplerinin gösterilerinin yanı sıra, ustalar grubu saz ekibinin verdiği konserde öğrenciler müzik eşliğinde oyunlar oynayıp doyasıya eğlendi.
Jürinin yaptığı değerlendirme sonucu yöresel yemek yarışmasında birincilere altın, diğer dereceleri paylaşanlara da tabak takımı hediye edildi.