Kiraz yemenin tam zamanı

Güncelleme Tarihi:

Kiraz yemenin tam zamanı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2010 00:00

Yurt dışından gelen taleplerle üretimi giderek artan kirazın, çok sayıda hastalığa “şifa kaynağı” olduğu belirtilerek, mevsimi olması nedeniyle bol bol tüketilmesi istendi.

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Doç. Dr. Yeşim Okay yaptığı açıklamada, hasadı devam eden kirazın, bu yıl bol ve ucuz olduğunu söyledi.

Bol tüketilmesi önerildi

Kirazdaki üretimin yurt dışından gelen talepler nedeniyle her yıl biraz daha arttığını ifade eden Doç. Dr. Yeşim Okay, bu yıl toplam üretimde yüzde 30 bir artış beklediklerini kaydetti.Kirazın çok sayıda hastalığa iyi geldiğinin bilimsel olarak ispatlandığını anlatan Okay, mevsimi olması nedeniyle bol bol tüketilmesini önerdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!