Kimsesizler Oteli soğukta sığınak oldu

Güncelleme Tarihi:

Kimsesizler Oteli soğukta sığınak oldu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2012 00:00

Ankara’da son yılların en soğuk kışı yaşanırken, dondurucu soğuklarda sokakta kalan evsizlere Valilik sahip çıktı.

SOKAKLARDAKİ evsizler, Ulus’taki kimsesizler otelinde ağırlanıyor.

23 Ağustos 2011 tarihinde Ankara Valiliği tarafından başlatılan “Kimsesizlerin Kimsesi Olma Projesi” Mayıs ayı sonuna kadar devam edecek. Evsiz ve kimsesizleri toplamak için, bir sivil polis eşliğinde her gün devriyeye çıkan Valilik çalışanları, yardıma muhtaç olan evsiz, özürlü ve çocukları sokaklardan toplayarak Ulus’ta bulunan Kafkas Toros Otel’e getiriyor.

İş bulmaya yardımcı

Otele geldikten sonra, doktor kontrolünden geçirilen vatandaşların banyo ve temizlik ihtiyaçları karşılanıyor. Kimliği olmayan evsizlere kimlik çıkartan Valilik, İş-Kur ile ortak çalışarak evsizlerin iş bulmasına da yardımcı oluyor. 60 yaşının üstünde olan evsizler, genel bakımları yapıldıktan sonra, huzur evlerine yönlendiriliyor.

Ankara buz kesti

ANKARA kış mevsiminin en soğuk gecelerinden birini yaşarken, hava sıcaklığı -19 dereceye kadar düştü. Soğuk havanın etkisiyle bazı şelale ve havuzlar dondu, arabaların camları buz tuttu, çatılarda sarkıtlar oluştu. Ankara’nın simgesi olan Kuğulu Park’ın donması nedeniyle kuğular yüzmek yerine buz kütlesinin üzerinde yürüdü. Soğuk havaya rağmen -19 derecede bisikletle gazete dağıtan kurye, havanın çok soğuk olduğunu belirtirken, soğuk hava nedeniyle zorlandığını, bu nedenle de tedbirini alarak atkısıyla, beresiyle işe çıktığını söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!