Kimi kime şikâyet ediyorsun

Güncelleme Tarihi:

Kimi kime şikâyet ediyorsun
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2016 16:28

Akyurt’ta 435 milyon lira harcanarak yapılan OTONOMİ’nin yüzde 75’inin boş kaldığını belirterek, “Milyonluk çöplüğe mi dönecek” diye isyan eden OTONOMİ Başkanı Aydın Erkoç’a, ANODER Başkanı İlkay Kalkan yanıt verdi: “Daha düne kadar zabıtalardan yardım bekliyordu, şimdi şikayet ediyor. Kimi kime şikâyet ediyorsun.”

Haberin Devamı

OTONOMİ Başkanı Aydın Erkoç’un dün Ankara Hürriyet’e yaptığı, “OTONOMİ’ye üye olan esnaf bile şehir içinde oto galeriler açık olduğu için dükkanını kapatıp gelmiyor. Şehir içindeki galerici esnafı OTONOMİ’dekilerle dalga geçiyor. Bu kadar yatırım bu kadar borç ne olacak? Atıl bir çöplüğe mi dönüşecek” sözlerinin ardından Ankara Oto Galericileri Derneği (ANODER) Başkanı İlkay Kalkan, “Aydın Bey’in açıklaması şık olmamış. Halen kendi esnafını günah keçisi gibi gösteriyor” diye konuştu. Kalkan, şunları söyledi:

KÜSTÜRMEYİP SAHİP ÇIKSAYDI

“OTONOMİ amacının dışına çıktı, çünkü esnaf az yatırımcı çok. Amacının dışına çıkmasaydı bu sıkıntılar yaşanmazdı. Burası özel sektörün yaptığı bir yer, yapılırken de devletle bir anlaşması olmadı. Ne devletin Aydın Bey’e, ne de Aydın Bey’in devlete sözü var. Esnafın alım gücü buraya yetmiyor, her esnafın aynı düzeyde geliri yok. Aydın Bey, esnafı küstürmeyip sahip çıksaydı bugün esnaf da orada olurdu. Para kimde ise ‘sen gel’ denildi ve orayı yaptılar.

Haberin Devamı

GÜNAH KEÇİSİ GİBİ GÖSTERİYOR

OTONOMİ’ye karşı değiliz ancak ‘1 Mart kararı çıktı. Ben devleti, belediyeyi yanıma alırım’ diyerek olmaz. Daha düne kadar zabıtalardan yardım bekliyordu, şimdi şikayet ediyor. Bunların olmaması lazım. Kimi kime şikayet ediyorsun? Dün senin görüşlerini desteklerken iyi, bugün bir sıkıntı olunca yanında olmayınca kötü mü? Bu sorunu kendi aramızda çözmemiz lazım. Bizler meslektaşız. Esnaf bir araya getirilebilirdi. Maalesef halen kendi esnafını günah keçisi gibi gösteriyor.

DEVLETE SİTEM ETMEK YANLIŞ

Biz kavgadan, gürültüden bıktık. Artık işimize gücümüze bakalım. Aydın Bey bu açıklamayı yaparken belki çok doldu ya da bazı şeylerden dolayı sıkıntı yaşıyor. Keşke OTONOMİ’nin altyapısı güzelce yapılsaydı, esnafı hakir görmeseydi, ‘parası olmayan bu işi yapmasın’ demeseydi. Bu noktada devlete, belediyeye sitem etmek yanlış. Daha düne kadar teşekkür ediyorlardı. OTONOMİ’deki dükkanlar alınmış ve satılmış, hepsi bitmiş. Aydın Bey orada yatırım yapanların endişesini dile getiriyor. Ben Aydın Bey’den yapıcı, esnafı oraya çekmek amaçlı açıklamalar beklerdim.”

Haberin Devamı

Kimi kime şikâyet ediyorsun


BEZCİ’DEN BİRLİK VE BERABERLİK MESAJI

Ankara Ticaret Odası Başkanı Salih Bezci de OTONOMİ hakkında şu açıklamayı yaptı:
“Meslek mensuplarının bir araya gelmesi ve mesleklerin disipline edilmesi değişim, gelişim ve dönüşüm için çok gerekli bir konudur. Bunun en güzel örneği GİMAT ve OSTİM’dir. Bugün Türkiye’deki ve dünyadaki genel gelişim trendlerine bakıldığında, hangi alanda olursa olsun tek başınalık yerine birlik ve beraberliğin tercih edilmesinin çok daha iyi olacağına inanıyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!