Keyfi uygulamalar Ankara'yı kaosa sürüklüyor

Güncelleme Tarihi:

Keyfi uygulamalar Ankarayı kaosa sürüklüyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2013 00:00

Başkent’te gerçekleştirilen imar değişikliklerinin yanı sıra AOÇ’de açılan davalara rağmen devam eden uygulamaların şehri kaosa sürüklediğini savunan MHP Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya, “Atılan bütün adımların takipçisiyiz” dedi.

Haberin Devamı

MHP Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya düzenlediği basın toplantısında, Türkiye’nin gündem yoğunluğu içinde Ankara’da keyfi uygulamalar gerçekleştirildiğini ve büyük sıkıntılar yaratıldığını belirtti. Çetinkaya, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı aracılığıyla yapılan imar çalışmaları kentimizi olumsuz bir geleceğe doğru itiyor. Ayrıca AOÇ kamuoyunun gündemindeki Gezi Parkı’na kıyasla daha büyük talanın yaşandığı bir alan. Mahkeme süreçleri devam etmesine rağmen bu büyük katliam ne yazık ki devam ediyor” dedi.

İMAR KAOSU VAR

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 2011 yılında alınan kararla her tür ölçekteki plan yapımı ve uygulamasını resen yapmak üzere yetkilendirildiğini söyleyen Çetinkaya şöyle devam etti:
“Bakanlık 2011 yılından itibaren aldığı yetkiyle keyfi uygulamalar yaparak Ankara’yı imar kaosu içine çekiyor. Bunun en güzel örneği Elmadağ’da 1352 ada 2 parselde emsal değeri 1.10 olan arsanın emsal değerinin Bakanlık tarafından 3’e çıkartılması ve Sincan 2153-2187 ada ve Gölbaşı Mahmatlı Mahallesi’nde yapılan değişikliklerdir.

Haberin Devamı

RAPOR NEDEN İSTENDİ

Aldığımız bir bilgiye göre de Ankara Valiliği, Defterdarlık, Milli Emlak Daire Başkanlığı mayıs 2013’te Gazi Mahallesi’nde bulunan takribi 350 bin metrekarelik alanla ilgili 11 adet taşınmazın kıymet takdiri yapılması için ekspertiz raporu istemiştir. Bu alanda Gazi Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu, Kimya Teknik Liseleri, lojmanlar, Atatürk Anadolu Lisesi bulunuyor. Bu alanda bulunan 11 adet taşınmaz ile ilgili istenilen ekspertiz raporu bu yerlerle ilgili kaygımızı artırdı. Bu bölge ile ilgili planın ne olduğunu merak ediyoruz.

TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Ayrıca Ankara’nın en önemli yeşil alanlarında olan ve Atatürk’ün Başkentlilere mirası olan AOÇ’nin birinci dereceden sit alanı şerhinin kaldırılması, o bölgeye büyük zarar verdi. Bana göre Gezi Parkı’ndan çok daha büyük olan bu konu hakkında uygulanan projeler ve planlar yargı aşamasında olmasına rağmen belediye çalışmalarını sürdürmeye devam etti. Bugün içinden geçen otoyollarla birlikte çiftlik tüm özelliğini kaybedecek. Biz ise her aşamada bu haksızlıkların karşısında duracak ve davaların takipçisi olacağız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!