Kesimden sonra kontrol ettirin

Güncelleme Tarihi:

Kesimden sonra kontrol ettirin
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2020 15:38

Kurban etinden koronavirüs bulaşmadığını ancak sağlıklı görünen hayvanların dahi iç organlarında bazı enfeksiyon hastalıkları taşıyabildiklerini belirten Ankara Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, “Vatandaşların, kurban kesiminden sonra mutlaka veteriner hekimlere kontrol ettirmeleri gerekiyor” dedi.

Haberin Devamı

Hayvan satış ve kesim yerlerinde, temizlik, sosyal mesafe ve maske kuralına uyulması konusunda uyarıda bulunan Tanrıverdi şunları söyledi: “Maalesef ülkemizde çok kalabalık ortamda pazarlık olayı da söz konusu. Bunlardan uzak durulması gerekir. Hayvan seçimi esnasında, hayvanın yüzeyindeki bir virüsü kapmamak için ellerin dezenfekte edilmesi gerekir. Hayvan seçimi esnasında kapalı satış yerlerinden uzak durulması gerekir. Hayvandan bulaş şu an için söz konusu değil. Elinizi yüzünüze götürdüğünüzde bulaşma riski olur. Hayvanların yüzeylerinde de virüs olabilir, bunu bertaraf etmek için ellerin dezenfekte edilmesi gerekir.”

Kesimden sonra kontrol ettirin


BELEDİYENİN BELİRLEDİĞİ ALANDA YAPILMALI

Tanrıverdi hayvan seçimi ile ilgili, “Şüpheli görülen hayvanları veteriner hekimlere göstererek almakta yarar var. Vatandaşlar, hayvan hangi ilden veya ilçeden geldiyse resmi otoritelerden alınmış hayvan sevk raporları ve pasaportların olup olmadığına baksın. Olmadığı takdirde kesinlikle bunlara yaklaşmasınlar. Kesimden sonra mutlaka veteriner hekimlere kontrol ettirmeleri gerekiyor. Vatandaşlardan kesim olayını kendileri tarafından yapılmamasını ve belediyenin belirlediği alanlarda yapılmasını istiyoruz. Tüberkülozlu bir eti, vatandaşlar bunu bilemedikleri için evine götürdüğü veya dağıttıklarında ölümlere de neden olabilir. Bunun için de belediyelerin kesim alanlarında olduğu takdirde veteriner hekimler kontrollerini yaptıkları için sağlıklı et tüketebilirler” diye konuştu. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!