Kepekli gitti Seymenler geldi

Güncelleme Tarihi:

Kepekli gitti Seymenler geldi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2020 00:04

Konya Yolu’ndaki ‘Kepekli Alt Geçidi’ levhası indi, yerine de ABB Meclisi kararıyla ‘27 Aralık Seymenler Alt Geçidi’ levhası geldi.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi MHP Grup Başkanvekili Murat Ilıkan’ın önergesiyle, ismi ‘27 Aralık Seymenler Alt Geçidi’ olarak değiştirilen Kepekli Alt Geçidi’ne yeni isim levhası takıldı. 27 Aralık’ta Atatürk’ün karşılandığı Dikmen sırtlarına yakın olan bu noktada 27 Aralık ruhunun yaşatılmasının önemli olduğunu vurgulayan Murat Ilıkan, şunları söyledi:

Kepekli gitti Seymenler geldi


27 ARALIK RUHUNUN YAŞATILMASI ÖNEMLİYDİ

“Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya geliş tarihi olan 27 Aralık 1919 hem Ankara hem de Türkiye Cumhuriyeti tarihi açısından çok büyük öneme sahip. Bu anlamlı günün Başkent Ankara için öneminin ilelebet zihinlerde yaşaması adına Dikmen Kavşağı’nda yer alan alt geçide ’27 Aralık Seymenler’ isminin verilmesi için Meclis’e ocak ayında önerge sunduk. Meclis’te de oy birliğiyle kabul ettik. Yeni isim levhası da takıldı. Atatürk’ün karşılandığı Dikmen sırtlarına yakın olan bu noktada 27 Aralık ruhunun yaşatılması önemliydi. Böyle bir tarihi günün isminin verilmesi daha anlamlı oldu. Artık Ankara’ya gelenler için de buranın önemini işaret etmiş olacak. Ankara’mıza hayırlı olsun” dedi.

Kepekli gitti Seymenler geldi


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!