Kentin lavanta diyarları

Güncelleme Tarihi:

Kentin lavanta diyarları
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2022 23:10

Bir yanda Mamak, bir yanda Keçiören... Tarlalar mor renge büründü. Mis gibi lavanta kokusu, ziyaretçileri şu günlerde kendisine çekiyor.

Haberin Devamı

Mamak’ın Gökçeyurt Mahallesi’nde oluşturulan lavanta bahçesi, başkentin lavanta çiçekleriyle süslü ve mis kokulu rotalarının başında geliyor. Ziyaretçilere görsel bir şölen sunan lavanta bahçesi, yeni evli çiftlerin düğün fotoğraflarını da süslüyor. Çeşitli dekorlarla süsledikleri lavanta bahçesine tüm Ankaralıları davet eden Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, “Lavanta bahçemizin bugünlere gelmesinde MAKKOP Mamak Kadın Kooperatifi’nin emeği büyük. Tüm Ankaralıları bu eşsiz manzarayı görmek için lavanta bahçemize bekliyorum” diyor.

Kentin lavanta diyarları


AYÇİÇEKLERİ İÇİN HASAT VAKTİ GELDİ

Öte yandan Mamak Belediyesi’nin çiftçilere verdiği hibe ayçiçeği tohumları çiçek açtı, boy verdi, hasadı bekliyor. İki bin dönümlük araziye ekilen ayçiçekleri hem çiftçilerin yüzünü güldürdü hem de Mamak için bir ilk oldu. Ayçiçeği tarlaları kartpostallık görüntüler oluşturdu.

Kentin lavanta diyarları


RENK CÜMBÜŞÜNDE ANI ÖLÜMSÜZLEŞTİRİN

Haberin Devamı

Keçiören’in Ovacık Mahallesi’ndeki Aromatik Bitkiler Bahçesi’ndeki lavantalar da çiçek açtı. Keçiören Belediyesi’nin bahçeye kurduğu ‘fotoğraf çektirme noktaları’ ise ziyaretçiler tarafından büyük ilgi görüyor. Bahçenin bir bölümünde gül ve kekik de yetiştiriliyor. Aromatik Bitkiler Bahçesi’nin 20 dönümlük bir alana sahip olduğunu söyleyen Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, “Vatandaşlarımız, bahçemizi öğrendikçe buraya olan ilgi de artıyor. Bir yandan tarımsal üretim yapıyoruz bir yandan da renk cümbüşü içinde insanımıza anı ölümsüzleştirebilecekleri bir ortam sunuyoruz” diyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!